Gündem Son dakika: Mahkemeden Seçil Erzan kararı! Fondan en çok parayı aldığı iddia edilen isim konuştu

Son dakika: Mahkemeden Seçil Erzan kararı! Fondan en çok parayı aldığı iddia edilen isim konuştu

15.01.2024 - 11:31 | Son Güncellenme:

Yüksek fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera gibi isimleri dolandıran banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam edildi. Sorulan sorulara sinirlenen tanık Tanın Yılmaz avukata bağırınca mahkeme salonu karıştı. Öte yandan mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. İşte duruşmada yaşananlar...

DAMLA GÜLER / milliyet.com.tr - Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan özel bir bankanın müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam ediliyor.

Haberin Devamı

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük avukatlarıyla birlikte katıldı. Cuma günü 00.00’a kadar devam eden duruşma tanıkların dinlenmesi için Pazartesi gününe ertelenmişti.

SEMİH KAYA DIŞARI ÇIKARILDI

Duruşmada tanık dinlemesine geçileceğini söyleyen mahkeme başkası tanık Semih Kaya’yı duruşma salonuna çağırdı. Kaya’nın salonda girdiği sırada Seçil Erzan söz isteyince mahkeme başkanı tanık Semih Kaya’nın dışarı çıkarılmasını söyleyerek Erzan’a söz verdi.

Son dakika: Mahkemeden Seçil Erzan kararı Fondan en çok parayı aldığı iddia edilen isim konuştu

“HERKES DOĞRULARI SÖYLESİN”

Söz alan Seçil Erzan, söylediği her şeyin doğru olduğunu ancak kanıtlayamadığını her konuşanın kendisini yalanladığını söyleyerek, “Tüm fazla aldığını belirttiğim kişilerle ilgili MASAK raporları, hesaplara nakit yatan, nakit çeken olacak şekilde teknik raporlarla sizden yardım istiyorum. Nazlı Can’ın etrafındaki kişiler, Semih Kaya ve Fırat Özdemir hepsi araştırılsın. Doğru söylediğimin ortaya çıkması için araştırılmasını istiyorum. Çünkü ben söylediklerimi ispatlayamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Son dakika: Mahkemeden Seçil Erzan kararı Fondan en çok parayı aldığı iddia edilen isim konuştu

“BU PARALAR BENDE DEĞİL”

“Herkes doğrularını söylesin kim ne aldığını söylemezse maddi gerçeği ortaya çıkaramayız” diyen Erzan, “Bankanın bunu fark etme imkanı vardı. O an teftiş Bülent Çeviker Emre Çolak olmayacaktı. Gerçek mağdurlar var. Bunların tek tek ortaya çıkmasını istiyorum” dedi. 

Daha sonra müşteki Nuray Şengüler'e söz verildi. İfade veren Nuray Şengüler, 5 milyon lira ve 56 bin dolar Erzan'ın fondan bahsetmesi sonrasında banka içerisinde verdiğini belirterek şikayetçi olduğunu söyledi.

SEMİH KAYA TANIK OLARAK DİNLENDİ

Müşteki Nuray Şengüler’in ifadesinin ardından tanık Semih Kaya yeniden salona alındı. 2011 yılında Galatasaray’da oynamaya başladıktan sonra bankanın Florya şubesinde hesabının açıldığını söyleyen Semih Kaya, “Seçil Erzan bana saklı bir fon olduğunu söyledi. Avantajlarından bahsetti. Ciddi şekilde iyi getirisi olduğunu ve yatırım fonu olduğunu söyledi. 2022 Nisan ayında ilk olarak 300 bin doları bu fona yatırdım. Daha sonra Mayıs ayında mevduat hesabı açıp para yatırdım. Hesaptaki parayı görmüş olmalı ki beni yeniden aradı ve bu parayı da fona yatırmamı söyledi. Ben de mevduatımı bozup 1.2 milyon Euro parayı Seçil Erzan ve Ali Yörük’e teslim ettim” dedi.

Haberin Devamı

“3.5 MİLYON DOLAR ALDIM”

Verdiği tüm paraların karşılığında dekont aldığını söyleyen Semih Kaya, “Çek Cumhuriyeti’nde oynadığım zamandan orada da hesabım vardı. O hesaptaki paramı da çekip Levent Büyükdere şubedeki kendi hesabıma geçirdim. Bu da 2.2. milyon Euro gibi bir miktardı” dedi.

Araya giren mahkeme başkanı, “Sürekli para veriyorsunuz. Hiç almadınız mı? Biraz da aldıklarından bahsedin” dedi. Bunun üzerine Semih Kaya, “Aldığım paralar oluyordu. Parça parça olmak üzere 3.5 milyon dolar para aldım. Aldığım paraları yeniden hesaba aktarıyordum. Paraları yatırırken Seçil Erzan şube müdürü olarak yanımdaydı. Sözleşmelerimiz var. Banka kaşeli imzalı belgeler var elimde” dedi.

“SELÇUK İNAN’I BEN DAHİL ETMEDİM”

Selçuk İnan’ı kendisinin fona dahil ettiğine dair çıkan haberlerin gerçek olmadığını söyleyen Kaya, Seçil Erzan ile yaptığı bir yazışmayı okudu. Yazışmada Seçil Erzan’ın, “Selçuk İnan’ı hoca söyledi” dediği kısmı okuyan Semih Kaya, Seçil Erzan’ın kendisini ikna etmek için bankanın üst düzey yöneticilerinden olan Mehmet Aydoğdu ile arasında geçen bir maili de okudu. Semih Kaya mailin ekran görüntüsünü gösterince, mahkeme başkanı görüntünün mahkemeye verilmesini istedi.

Haberin Devamı

“EVİNE BİR KEZ GİTTİM. KENDİSİ ÇAĞIRDI”

Seçil Erzan’ın evine bir kez gittiğini söyleyen Kaya, “Mart ayında ödeme alamadığımız bir dönemdi. Ödeme çıktığını söyleyerek beni evine çağırdı. O dönem kamptaydım. Çıkamayacağımı düşünüp beni çağırdığını düşünüyorum. Çıktım gittim. 15 dakika kadar evinin önünde konuştuk. Her şeyin düzeleceğini söyleyip beni ikna etmeye çalıştı” dedi.

MAHKEME BAŞKANI: EN ÇOK PARAYI SİZİN ALDIĞINIZ SÖYLENİYOR

Semih Kaya toplamda 4.1 milyon doları Seçil Erzan’a verdiğini ve Erzan’ın kendisine 10 milyon dolar alacağını söylediğini anlattı. Mahkeme başkanının, “Aranızda husumet var mıydı?” sorusu üzerine Semih Kaya, “Benim ona bir düşmanlığım yoktu. Husumetimiz de yoktu” dedi. Mahkeme başkanının, “Sanık en çok parayı sizin aldığınızı söylüyor. Buna ilişkin ne diyeceksiniz?” diye sorunca tanık Semih Kaya, “Herhalde matematiğinde bir sıkıntı var. Kendi tarafından sürekli bir kurgu planlanıyor” dedi.

Haberin Devamı

“BASKI KURMADIM ŞİDDET UYGULAMADIM”

Seçil Erzan’ın avukatı tarafından, “Paranızı almak için mi baskı yaptınız?” sorusu üzerine Semih Kaya, “Baskı yapmadım” dedi. Avukatın ısrarlı soruları sonrası Semih Kaya, “İlk duruşmada benim Seçil Erzan’ı tehdit ettiğim, şiddet uyguladığım söylendi. Avukat hanım televizyonda da bunları söyledi. Ancak Cuma günü yapılan duruşmada Seçil Erzan bunları yapmadığımı söyledi” dedi.

“SEÇİL ERZAN KİM Kİ BENİM ONA İHTİYACIM OLCAK”

Söz alan Seçil Erzan, Semih Kaya’ya, “20 milyon Euro alması gerektiği için bana, ‘bu para bana gelmek zorunda’ dedi mi demedi mi sorulsun” dedi. Soru üzerine Semih Kaya, “Söylemedim. Ben Türkiye’de ve Çek Cumhuriyeti’nde büyük kulüplerde futbol oynadım. Benim zaten böyle bir şeye ihtiyacım yok. Seçil Erzan kim ki bana ev alacak benim de ona ihtiyacım olacak. Ben zaten o güce sahibim” dedi.

İŞTE SEMİH KAYA'NIN MAHKEMEYE SUNDUĞU İKNA YAZIŞMALARI

İşte Kaya’nın mahkemeye sunduğu Seçil Erzan ve Mehmet Aydoğdu arasında geçen o mailin detayları....

Son dakika: Mahkemeden Seçil Erzan kararı Fondan en çok parayı aldığı iddia edilen isim konuştu

Bankadan yapılan açıklamada; 'Seçil Erzan Davası’nda bugün yapılan duruşmada, mahkemeye sunulan e-posta görüntüsünü içeren evrak, gerçeğe aykırı şekilde üretilmiş ve sahtedir. Konunun muhatapları ile ilgili suç duyurumuzu yarın gerçekleştireceğiz.' denildi.

“YASAL SÜREYİ BEKLEMEDEN”

İddiaya göre bankanın üst düzey yöneticisi Mehmet Aydoğdu Seçil Erzan’a mail atarak, “Seçil selam, detay anlattığım üzere … SK açık uçlu fonumuzda nominalin (10.000.000 USD) yasal süreyi beklemeden maksimum 1 ay içerisinde peyderpey çıkışının yapılıp muhasebeleşmesi uygundur. Saygılarımla M.A”
Semih Kaya mahkemedeki ifadesi sırasında bu maili göstererek, Seçil Erzan’ın kendisini ikna etmek için Mehmet Aydoğdu ile arasında geçtiğini söylediği bu maili kendisine gösterdiğini söyledi. Semih Kaya, maildeki S.K’nın da kendisi olduğunu belirtti. Mahkeme başkanı mail çıktısının mahkemeye verilmesini isteyerek incelenmesi üzere dosyaya koydu.

“SELÇUK İNAN’A HOCA SÖYLEMİŞ”

Öte yandan Semih Kaya ifadesinde Selçuk İnan’ı fona kendisinin sokmadığını kanıtlamak için Seçil Erzan ile yaptığı mesajlaşmasının ekran görüntülerini de mahkemeye delil olarak sundu. İkili arasında o mesajda geçen konuşma ise şöyle;

Semih Kaya: Ablacığım Selçuk abi de giriyor mu?

Seçil Erzan: Evet hoca söylemiş. Senin için bir sakıncası var mı canım? Ben rahatsız oldum.

Semih Kaya: Yok be ablacım. Ne sakıncası, sevindim tam tersi onun adına

Seçil Erzan: Ben de

Son dakika: Mahkemeden Seçil Erzan kararı Fondan en çok parayı aldığı iddia edilen isim konuştu

CANDAŞ GÜROL'UN İFADESİ

Semih Kaya’nın ardından Seçil Erzan’ın eski nişanlısı avukat Candaş Gürol tanık olarak ifade verdi. Temmuz ayında Seçil Erzan ile tanıştığını söyleyen Gürol, “Benim tanıdığım zama Levent şubesine yeni atanmıştı. Teyzesi ve eniştesiyle de tanışmıştım. O dönem illegal bir işini görmedim. Banka tarafından sevilen ve iyi bir müdür olarak kabul edilen biriydi” dedi.

“ARALIK AYININ SONUNDA SEÇİL BOZULMAYA BAŞLADI”

İlişkilerinin birkaç ay normal devam ettiğini anlatan Candaş Gürol, “Seçil’in en ufak yanlış bir hareketini ya da tuhaf davranışını görmedim. Aralık ayının sonlarında Seçil bozulmaya başladı. Gizli telefonlar başladı. Görüşemez olduk. Beni aldattığını düşündüm. Kavga edip ayrılma aşamasına geldik” dedi.

“PARAYI BANKA ÖDEYECEK DEDİ”

Müşteki İbrahim Çağlar’ın hem müvekkili hem de eski dostu olduğunu söyleyen Candaş Gürol, “Seçil’den ayrıldığı dönemde beni aradı. Seçil’in kendisine yatırım fonundan bahsettiğini ve para yatırmayı düşündüğünü söyledi. Ben de sen bilirsin dedim. Seçil’le ayrıldığımı söyledim. Yurtdışındaki parasını benim üzerimden çekmek istediğini söyledi” dedi. Seçil Erzan’ın banka tarafından sorgulandığı sırada kendisini aradığını ve durumu söylediğini anlatan Gürol, “Ben direkt İbrahim Çağlar’ın parasına ne olacak diye sordum. O da banka ödeyecek dedi” dedi.

“FATİH TERİM İLE HELALLEŞTİK”

Mahkeme başkanının soru üzerine Fatih Terim ile ilişkisini anlatan Candaş Gürol, “Seçil’i tanımadan bir sene önce Fatih Terim ve ailesinin avukatıydım” dedi. Mahkeme başkanı Candaş Gürol’un savcılığa verdiği ifadeyi okuyarak, “Fatih Terim’e kırgınım” kısmını sordu. Gürol, “Biraz duygusal ifade vermişim. Sonrasında Fatih hocayla konuştum. Bankaya para yatırdığını söyledi. Ancak özel bir fondan bahsetmedi. Ben hocaya kırgın olsam ne olur olmasam ne olur. Sonrasında konuşup helalleşip ayrıldık” dedi.

Seçil Erzan ile ikisini Fatih Terim’in tanıştırmadığını söyleyen Candaş Gürol, “Vesile oldu diyelim. Sadece şöyle iyi bir kızımız var dedi” dedi.

“SEÇİL’İN BÖYLE BİR ŞEYİN İÇİNDE OLMASI HAYAL GÜCÜMÜN BİLE ÜSTÜNDE”

Avukatların dosyaya giren mesajlar üzerinden sorular sorduğu Candaş Gürol, “Seçil’in böyle bir şeyin içinde olması benim hayal gücümün bile üstünde illegal bir şey yapacağını düşünemedim. Yani bu bankada müdür yardımcıları var. Yöneticileri var. Kameralar var. İllegal bir durum olsa ortaya çıkar diye düşünüyordum” dedi. 

“SAÇINI ÇEKTİM”

Duruşmaya verilen aranın ardından Seçil Erzan’ın kuzeninin karısı Merve Yılmaz da tanık olarak dinlendi. Seçil Erzan’ın parasını değerlendirdiğini söyleyen Merve Yılmaz, “Daha sonra beni oyalamaya başladı. Beni bir hafta oyaladıktan sonra bana mesaj attı. Ben de bankaya gittim. Seçil beni görünce irkildi. Paramıza ne olduğunu sordum. Maddi manevi yıkılmış durumdaydım. Böyle bir şey nasıl olur diye. O an sinirden Seçil’in saçını çektim” dedi.

“SEÇİL’İN ÖZENDİĞİ ŞEYLERE ZATEN SAHİPTİM”

Seçil Erzan’ın avukatı Merve Yılmaz’a, “Seçil Erzan sizin kredilerinizi ödedi mi? Seyahatlerinizi finanse etti mi?” diye sordu. Merve Yılmaz ise, “Ben zaten varlıklı bir aileden geliyorum. Seçil’in özendiği şeylere ben zaten sahiptim. Seçil benim kredilerimi neden ödesin?” dedi.

“SEÇİL’DE BİR GARİPLİK VARDI”

Merve Yılmaz’ın ardından Seçil Erzan’ın kuzeninin eşi olan Tanın Yılmaz tanık olarak ifade verdi. Seçil Erzan’ı kardeşi yerine koyduğunu söyleyen Tanın Yılmaz, “Ben Seçil’e sonsuz güvendim. Ailenizden birini kendinizi nasıl görürseniz öyle görürsünüz. Ben Seçil Erzan’a o paraları borç olarak vermedim. Bankada değerlendirsin diye verdim” dedi.

“Ocak 2023 tarihinden itibaren Seçil’de bir gariplik vardı” diyen Tanın Yılmaz, “Sürekli benden para istiyordu. Sürekli özel bankacılığın geliştirilmesi için talepleri vardı. Ben fon olayını 8 Mart tarihinde öğrendim. Eşime içinde futbolcuların ve Fatih Terim’in olduğu bir fondan bahsetmiş” dedi. Tanın Yılmaz, Seçil Erzan’dan 1 milyon 265 bin dolar alacağı olduğunu söyledi.

TANIK İFADESİNDE GERGİNLİK: HADDİNİZİ BİLİN

Seçil Erzan’ın Tanın Yılmaz’a şirketini nasıl kurduğunu, Seçil Erzan’dan para alıp almadığını ve yurtdışından gelen paraları sordu. Sorulan sorulara sinirlenen Tanın Yılmaz, “Haddinizi bilin” diyerek avukata bağırınca mahkeme başkanı duruşmaya 15 dakika ara verdi. Mahkeme başkanının tanığa müdahale etmeden duruşmaya ara vermesine sinirlenen avukat Rezan Epözdemir, “Sayın başkan tanık meslektaşımıza sesini yükseltip parmak sallıyor müdahale etmiyorsunuz. Meslektaşımıza hakaret ediliyor” diyerek tepki gösterdi.

“SEÇİL KİM?”

22 senedir ticaret hayatından olduğunu söyleyen Tanın Yılmaz, “Benim müşterilerim bana 'bu sen misin?’ diye soruyor. Ben kimseye dürüstlüğümü sorgulatmam. Ben kimseye yalan söylemem. Cuma günü olan duruşmada ‘Tanın Yılmaz’ı iğneden ipliğe ben geçindiriyorum’ demiş. Seçil kim beni geçindirecek? Benim ailem belli geçmişim belli” dedi.

“1 MİLYON 14 BİN DOLAR ALACAĞIM VAR”

Tanın Yılmaz’ın ardından Semih Kaya’nın menajeri Fırat Özdemir tanık olarak dinlendi. Seçil Erzan ile 2011 yılında tanıştığını söyleyen Fırat Özdemir, “Benimle konuşmak için çağırdı. Fondan bahsetti. Ben de Ocak ayının başında 4 milyon dolar Ocak ayının sonunda da 1 milyon 400 bin dolar verdim. Bazı ödemeler aldım. Ancak anaparadan 1 milyon 14 bin dolar daha alacağım var” dedi.

“ASLA ZORLA EVİNE GİTMEDİM”

Mahkeme başkanı tanık Özdemir’e, “Sanık sizin almanız gerekenden daha çok faiz talep ettiğinizi bu yüzden diğer insanların mağdur olduğunu ve sizin kendisine baskı yaptığınızı söylüyor” dedi. Bunun üzerine Fırat Özdemir, “Aylardır böyle şeyler yazılıp çiziliyor. Ben hanımefendiye bir kere abladan aşağı konuşmadım. Randevu almadan iş yerine gitmedim. Sadece bir gün evine gittim. Onda da ödeme yapmak için gittim. Asla zorla evine gitmedim Bu yazılanlar nereden çıktı anlamış değilim. Ben her ödemeden sonra dekont aldım. Ben paramın zaten bankada olduğunu sanıyorum. Neden ona baskı yapayım” dedi.

“BANKA SEÇİL’E SAHİP ÇIKACAK DEDİLER”

Seçil Erzan’ın annesinin bakıcısı da duruşmada tanık olarak dinlenildi. 7 Nisan günü bankadan eve gelenler olduğunu söyleyen Nursena Bayırova, “Evde akrabaları da vardı. Bankadan gelecekle dendi. Ben anne rahatsız olmasın diye onu dışarı çıkardım. Geldiğim de, ‘Görüşme güzel geçti. Banka Seçil’e sahip çıkacak’ dediler” dedi.

“PİJAMALARIYLA DIŞARI ÇIKTI”

Seçil Erzan’ın son günlerde tedirgin gezdiğini anlatan Bayırova, “Bir gün pijamalarıyla elinde küçük bir poşetle dışarı çıktı” dedi. Seçil Erzan’ın sorusu üzerine tanık, “Tanın bey, Merve hanım, Hüseyin bey birkaç kişi daha vardı. Ben annenin yanında odadaydım. İçeride bir anda sesler yükseldi. Anne, ‘Benim evladıma ne yapıyorlar’ diye bağırmaya başladı. Ben anneyi odada tutmaya çalıştım. Kimin ne dediğini duymadım ama sesler çok fazla yükseldi” dedi.

Seçil Erzan tutuklandıktan sonra evden çıkarıldıklarını anlatan Bayırova, “Bizi kapı dışarı ettiler. Tefeciler geliyor dediler. Karanlıktı sağanak yağış vardı. O durumda bizi evden çıkardılar” dedi. Tanık kendilerini evden kimin çıkardığı sorusunu ise cevapsız bıraktı.

“TANIKLARIN BANA YAPTIKLARINI ANLATACAKTIM ONLAR MAĞDUR OLDU”

Tanık beyanlarının ardından sanıklara söz verildi. Tanık beyanlara ilişkin diyecekleri sorulan Seçil Erzan, para aldığı tarihlere ilişkin HTS kayıtları ve kamera kayıtlarının incelendiğinde kime ne para verdiğinin ortaya çıkacağını söyledi. Tanıkların kendisine yaptığı baskıyı anlatmak istediğini söyleyen Erzan, “Tanıkların bana yaptıkları baskıyı anlatacaktım onlar mağdur oldu. Merve benim yüzüme sigara attı” dedi.

“SABAHIN 05.00’İNDE BENİ ARDA TURAN ARIYORDU”

Kimseyi kandırmadığını ya da dolandırmadığını söyleyen Seçil Erzan, “Annemi kuzenimi atmışlar. Bu paraları almış olsam planlarım olmalıydı. Aldığım gibi giderdim. Ben bu paraları çıkarmaya çalışırken tefecilerin elinde kaldım. Bagajı açıp paraları alıyorlardır. Kapanın elinde kalıyordu” dedi.  Bankada çok fazla döviz hareketi olduğunu söyleyen Erzan, “Ben son haftalarda zaten çalışamıyordum. Hep bunlarla uğraşıyordum. Müşteri ziyaretlerine gitmiyordum, toplantılara geç kalıyordum, telefonlarım susmuyordu. Sabahın 05.00’da beni Arda Turan arıyordu. Evime geliyorlardı. Tek başımaydım” dedi.

SEÇİL ERZAN’A TEPKİ: “YALANCI”

Kuzeni Tanın Yılmaz’ın hesapları çıkarmasını söyleyen Erzan, “Bana verdiği paralarla aldıklarını arasında hala alacağı varsa o da kabulüm, ben zaten onları kabul ediyorum. Candaş’ı mağdur ettim. Özel hayatım ne hale geldi. Ben iyi bir insandım. Ayhan Akman’ın hesap hareketlerine bakıldın. Herkes bana yardımcı olsun bulalım” dedi. Bu sırada müşteki sırasından biri, “Yalancı” diye bağırdı.

MÜŞTEKİ: PARALARI SEN ALDIN

SEÇİL ERZAN: NASIL İSPATLAYACAĞIZ BUNU

İfadesine devam eden Seçil Erzan, “Annemin bana ihtiyacı var. Beni kapatın. Camları kapıları kilitleyin ama annemin yanında olayım” dedi.

Bankada hiçbir yöneticisini kar ortağı yapmadığını söyleyen Seçil Erzan, “Bilebilirlerdi. Ertesi gün teftiş yapılsa Emre Çolak’ın parası alınamayacaktı. Ben zaten banka çözer diye düşündüm. O akşam herkese yazdım. Kim ne kadar aldıysa yazsın dedim. Herkese ben borçlu çıktım” dedi. Bu sırada yine izleyici sırasından biri, “Sen aldın paraları” diye seslenince Seçil Erzan, “Nasıl ispatlayacağız bunu” dedi.

SEÇİL ERZAN'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla açılan fon vurgunu davasında, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluklarının devamına karar verildi.

ARDA TURAN, EMRE BELÖZOĞLU VE MUSLERA KARARI

Mahkeme, müştekiler Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan'ın bir sonraki celse hazır edilmeleri için son kez süre verilmesine aksi takdirde haklarında zorla getirilme kararı çıkarılmasını karara bağladı. Mahkeme ayrıca Semih Kaya’nın mahkemeye sunduğu evrakla ilgili Denizbank’a yazı yazılarak aslının istenilmesine karar verdi. Duruşma, 8 Mart 2024 tarihine ertelendi.