Gündem Son dakika haberi: Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde Emniyet'ten açıklama! Katilin kimliği belli oldu

Son dakika haberi: Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde Emniyet'ten açıklama! Katilin kimliği belli oldu

28.01.2022 - 03:20 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinin çarpıcı detayları ortaya çıkmaya başladı. Mahmutyazıcıoğlu’nun kendisini vuran kişilerle bir süre konuştuğu öğrenildi. İddialara göre saldırganlarla, Mahmutyazıcıoğlu arasında alacak verecek nedeniyle tartışma çıktı. Türkiye'yi sarsan cinayetle ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, 4 kişinin ise arandığı ifade edildi.

Damla GÜLER - FERİT ZENGİN / milliyet.com.tr Bakırköy’de dün gece meydana gelen olayda Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu sahibi olduğu mekanda silahlı saldırıya uğradı.

İddiaya göre, Beşiktaş eski yöneticisi olan Mahmutyazıcıoğlu, kendisine ait restoranda otururken, içerideki 2 kişi saat 00.30 sıralarında ünlü ismi masaya çağırdı. Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, kimliği belirtilmeyen 2 kişinin masasına gitti. Görüşme sırasında tartışma çıkmasıyla 2 saldırgan önce masada 2 el ateş etti. Ardından restoran dışından da 2 el daha ateş ederek bekleyen diğer 2 kişiyle olay yerinden uzaklaştı. Yedi el ateş edildiği olayda Mahmutyazıcıoğlu’nun vücuduna 4 kurşun isabet etti.

YARDIMA GELEN ŞOFÖRÜ DE VURDULAR

Haberin Devamı

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförü de ünlü avukata yardım etmek istedi. Ancak saldırganlar şoförü de yaraladı. Hastaneye kaldırılan Mahmutyazıcıoğlu hayatını kaybetti.

Son dakika haberi: Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde Emniyetten açıklama Katilin kimliği belli oldu

SUÇ ÖRGÜTÜ DETAYI

Olayın ardınsan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Restorana giren 2 kişi dışında dışarıda bekleyen 2 gözcünün daha olduğu belirlendi. Yapılan ilk araştırmada saldırganların suç örgütü bağı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine asayiş polisinin yürüttüğü soruşturma Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne devredildi.

CİNAYET ÖNCESİ FİKRET ORMAN İLE GÖRÜŞME

Mahmutyazıcıoğlu”nun, saldırıdan 2 saat önce Beşiktaş eski Başkanı Fikret Orman ile yemek yediği öğrenildi. Orman’ın restorandan ayrılmasının ardından,  müşteri kılığındaki saldırganların Mahmutyazıcıoğlu”nu masaya çağırdığı ve olayın başladığı öğrenildi. 

Haberin Devamı

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada olayın bazı detayları da ortaya çıktı. Suphi Malgaz emniyette bilgi sahibi olarak verdiği ifadede, gayrimenkul satışı nedeniyle Gökhan Karakan ile arasında 65 bin liralık alacak verecek meselesi yaşandığını belitti. Suphi Malgaz ifadesinde, Gökhan Karakan ile aralarında 1 milyon 480 bin liralık gayrimenkul satışı olduğu ve kendisinin aynı gayrimenkulü 1 milyon 600 bin liraya satması üzerine Gökhan Karakan'ın kendisinden 100 bin lira daha istediğini söyledi. Bunun üzerine aralarında yaşanan anlaşmazlık sonrası Karakan'ın kendisini, "O zaman ağabeylerimi gönderirim" dediğini kaydetti.

Hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerden Seccad Yeşil'in de kendisini araştırdığını söyleyen Malgaz, kendisini Ali Yasak'ın (Drej Ali) yeğeni olarak tanıtan Kadir Yasak'ın çağırmasıyla Mahmutyazıcıoğlu ile kafeye gittiklerini söyledi. Yapılan görüşmede 65 bin liraya anlaştıklarını söyleyen Malgaz, Mahmutyazıcıoğlu'nun kendisine yazılı bir belge olmadan parayı vermemesini söylediğini ifade etti. Bunun üzerine Seccad Yeşil'in Mahmutyazıcıoğlu'nu arayarak tartıştıklarını söyledi. Malgaz, Gökhan Karakan'ın da kendisini aradığını belirterek, Karakan'a parayı Mahmutyazıcıoğlu'ndan alması gerektiğini söylediğini ifade etti. Malgaz, Mahmutyazıcıoğlu'nun dün öldüğünü öğrendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde Emniyetten açıklama Katilin kimliği belli oldu

Öte yandan açıklamada, "Olaya ilişkin olay yeri Cunda Balık Restaurant isimli iş yerinden temin edilen güvenlik kameralarının yapılan incelemesinde Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman ve Uğur Can Bilge isimli şahısların olay yerinde oldukları ve Kadir Yasak isimli şahsın ateşli silah kullanarak Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun Kasten Öldürülmesine ve Murat Bilmez isimli şahsın Kasten Yaralanması olayını gerçekleştirdiği tespit edilmiştir" denildi.

Son dakika haberi: Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde Emniyetten açıklama Katilin kimliği belli oldu

RİZE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Öte yandan Mahmutyazıcıoğlu'nun cenazesi, adli tıptaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesi tarafından teslim alındı. Rize’ye götürülmek üzere İstanbul Havalimanı’na getirilen Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi THY'nin tarifeli uçağıyla saat 22.45’te Trabzon’a gönderildi. Buradan karayoluyla Rize'ye götürülecek Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi, yarın toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde Emniyetten açıklama Katilin kimliği belli oldu

Son dakika haberi: Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde Emniyetten açıklama Katilin kimliği belli oldu

Mahmutyazıcıoğlu'nun 34 BJK 606 plakalı aracının ise restoran önünde park halinde olduğu görüldü.

AYNI YERDE 4 YIL ÖNCE BAŞKA BİR AVUKAT ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Öte yandan Mahmutyazıcıoğlu’nun vurulduğu yerde 4 yıl önce de avukat Kudbettin Kaya’da kimliği belirsiz kişiler tarafından vurularak öldürülmüştü.

Son dakika haberi: Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde Emniyetten açıklama Katilin kimliği belli oldu

SALDIRISI SONRASI YAŞANANLAR KAMERADA

Saldırı sonrası yaşananlar bir vatandaşın çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı. Görüntüler de sağlık ekiplerinin müdahale ettiği görülüyor. Hayatını kaybeden Mahmutyazıcıoğlu sunucu Ece Erken ile evliydi.

Son dakika haberi: Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde Emniyetten açıklama Katilin kimliği belli oldu

ŞAFAK MAHMUTYAZICIOĞLU'NUN KUZENİ: OLAYIN NEDENİYLE İLGİLİ BİLGİMİZ YOK

Bakırköy'de şoförü ile birlikte yemek yediği balıkçıda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun kuzeni Mehmet Akyüz, olayın nedeniyle ilgili bilgileri olmadığını ifade ederek, “Cenazesi Rize'ye götürülecek" dedi.

"EŞİNE DE ULAŞILMADIĞIYLA İLGİLİ DE BİLGİM YOK"

Mahmutyazıcıoğlu'nun cenazesini almak için adli tıp kurumuna gelen kuzeni Mehmet Akyüz, konuştu. Akyüz, olayla ilgili bir bilgileri olmadığını ifade ederek Ece Erken'den de haberlerinin olmadığını söyledi. Akyüz, “Rize'ye götürecekler. Cenazesi burada kılınacak diye geldik ama burada olmayacak. Olayla ilgili hiç bilgim yok. Eşine de ulaşılmadığıyla ilgili de bilgim yok" dedi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TAN TAZİYE MESAJI

Beşiktaş resmi hesabından yapılan açıklamada, "Eski Yönetim Kurulu Üyelerimizden Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz." ifadeleri yer aldı.