Gündem Son dakika...Soruşturmada ilk itiraf! Dilan ve Engin Polat'a 66 sayfalık soru

Son dakika...Soruşturmada ilk itiraf! Dilan ve Engin Polat'a 66 sayfalık soru

04.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurdukları paravan şirketler üzerinden kara para aklamakla suçlanan Engin-Dilan Polat çiftine yönelik soruşturma sürüyor. Polat çifti emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, yeni bilgiler de ortaya çıkıyor.

Ferit Zengin - Medikal ve güzellik merkezi görünümünde kurdukları paravan şirketler üzerinden örgütlü şekilde kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınan Engin-Dilan Polat çifti soruşturmasında yakalananların sayısı 24’e yükseldi. MASAK ve vergi uzmanlarınca akrabalarının ve yakınlarının üzerine kurdukları paravan şirketler üzerinden kara para aklama transferi ve vergi kaçakçılığı yaptıkları belirlenen çiftin, 4.5 milyar liralık bir yasa dışı bahis ve kumar parasını akladıkları ileri sürüldü.

Haberin Devamı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde MASAK ve vergi uzmanlarının desteğiyle yürütülen örgütlü şekilde kara para aklama ve vergi kaçakçılığı soruşturmasında, operasyon düzenlenen adreslerden ele geçirilen belgelerin incelemesi sürüyor. Belgeleri inceleyen uzman ekipler, Dilan ve Engin Polat çiftinin önceki akşam “kara kutu” olarak adlandırılan avukatları Haydar Enes Çetinkaya’nın gözaltına alınmasının ardından 1 milyon 800 bin liralık para transferinin takibi üzerinden de Ankara’daki şüphelilere ulaştı.

Son dakika...Soruşturmada ilk itiraf Dilan ve Engin Polata 66 sayfalık soru

ANKARA’YA UZANDI

Soruşturma savcılığınca hazırlanan gözaltı listesinde bulunan 31 şüpheliden avukat Çetinkaya’dan sonra dün sabah saatlerinde haklarında gözaltı kararı bulunan Nilgül Yılmaz, Metin Yılmaz, Gürsel Yılmaz isimli şüpheliler İstanbul’da teslim oldu. Ankara’ya uzanan soruşturmada ise Gözde Bilgiç, İsmail Bilgiç, Mustafa Özalp ile Kübra Doğan isimli şüpheliler gözaltına alındı. Soruşturmada gözaltı sayısı 24’e çıkarken, şüphelilerin Polat çiftine ait şirketlerinin Ankara’da franchising bayilik verdiği Dipomed Ankara Medikal’in sahip ve çalışanları olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İTİRAF ETTİLER

Yapılan soruşturmada Dipomed Ankara Medikal yöneticisi Mustafa Özalp’in kız arkadaşı Kübra Doğan’ın hesabına 1 milyon 800 bin liralık bir para transferi gerçekleştirildiği tespit edildi. Şüpheli Doğan, ifadesinde paranın Polat çiftine ait olduğunu ve sevgilisinin kendisine gönderdiğini itiraf etti. Şüphelilerin 8’inin ifadesinin tamamlandığı, Polat çiftinin ifadelerinin alınma işlemlerine ise dün saat 17.20 sıralarında başlandığı ve 23.45’e kadar sürdüğü belirtildi. Soruşturmada Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a ise 40 sayfalık soru hazırlandığı öğrenildi. Çifte, “Bu kadar parayı nereden, nasıl kazandınız?” çerçevesinde sorular yöneltildiği belirtildi.

Son dakika...Soruşturmada ilk itiraf Dilan ve Engin Polata 66 sayfalık soru

Milliyet.com.tr muhabiri Damla Güler, Polat çiftinin adliyeden fotoğraflarını geçti.

DİLAN POLAT ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polat çiftiyle birlikte gözaltına alınan toplam 18 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edildi. Diğer 6 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı

Son dakika...Soruşturmada ilk itiraf Dilan ve Engin Polata 66 sayfalık soru

SAHİP OLDUKLARI 24 ARACIN DEĞERİ 250 MİLYON TL

Polat çiftine ait toplam 24 araca el konuldu. Bu araçların 13 tanesi ise önceki gün emniyete getirilerek sergilenmeye başladı. Sergilenen 13 aracın “Ferrari 296 GTB, Porsche Panamera, Mercedes G Serisi, Mercedes E Serisi, Mercedes Vito VIP minibüs, Ford Focus, Volkswagen Golf, Fiat Egea, Honda Civic, 2 adet Dacia Sandero, Renault Clio ve Audi A3” olduğu öğrenildi. Bu lüks araçlardan Ferrari 296 GTB’nin 50 milyon TL, Mercedes G Serisi jeepin 20 milyon TL, Porsche Panamera’nın 15 milyon TL, Range Rover’ın fiyatının 20 milyon lira değerinde olduğu öğrenildi. El konan 24 aracın toplam piyasa değerinin ise 200 ile 250 milyon lira arasında olduğu tespit edildi.

Son dakika...Soruşturmada ilk itiraf Dilan ve Engin Polata 66 sayfalık soru

 

GECEKONDUDAN LÜKS YAŞAMA

Engin Polat’ın anne ve babasının yaklaşık beş yıl önce Ataşehir’de yaşadığı gecekondu havadan görüntülendi. Polat ailesini tanıyan mahalle sakinleri konuştu. Mahalle sakini Mercan Demirtürk, “Dilan Polat’ı gelin geldikten sonra burada görüyorduk elinde kamerasıyla fotoğraf çekmeye giderken. Maddi durumları kendilerine yetecek şekildeydi. Ama buradan taşındıktan sonra ne olduğuna dair fikrimiz yok. Engin Bey dış cephe kaplaması yapıyordu. Askerden geldikten sonra dış cepheyle, inşaat işiyle uğraşıyordu” dedi.

Haberin Devamı

ŞARKICI BANU PARLAK SERBEST BIRAKILDI

Dilan Polat’la yaşadığı polemik ve iş yerlerine yapılan silahlı saldırılarla gündeme gelen şarkıcı ve sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Trabzon’a gitmek üzere geldiği İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. Havalimanı girişinde aracı durdurulan Parlak’ın “Kooparatif dolandırıcığı” iddiasıyla Küçükçekmece 2.Sulh Ceza Hakimliği’nce hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi. Havalimanındaki adliyede SEGBİS aracılığıyla ifade veren Parlak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Parlak, dün sosyal medya hesabından Dilan Polat’ın gözaltı görüntüleriyle alay ettiği anları paylaşmıştı.