Gündem Son dakika... TBMM'de konuşma yapan vekil Hasan Bitmez bayıldı, 10 dakika kalp masajı yapıldı

Son dakika... TBMM'de konuşma yapan vekil Hasan Bitmez bayıldı, 10 dakika kalp masajı yapıldı

12.12.2023 - 13:20 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM'de konuşma yaptığı esnada bayıldı. Bitmez'e ilk müdahaleyi doktor olan vekiller yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vekil Bitmez'in sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmeleri sırasında, Saadet Partili Hasan Bitmez partisi adına söz aldı. Bitmez, kürsüde konuşmasını yaptığı sırada, Genel Kurul'da sözlü sataşmalar yaşandı.

Haberin Devamı

Genel Kurul'u selamlayarak konuşmasını bitiren Bitmez, kürsüden ayrılacağı sırada fenalaşarak yere yığıldı. Milletvekilleri, Bitmez'in yardımına koştu. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, Hasan Bitmez'e ilk müdahalede bulundu.

Son dakika... TBMMde konuşma yapan vekil Hasan Bitmez bayıldı, 10 dakika kalp masajı yapıldı

Ardından Meclis doktorları, Genel Kurul salonuna girerek, Bitmez'e müdahale etti. Bitmez'e, bir süre kalp masajı yapıldı. Bitmez, Meclis'teki ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da Bitmez'in refakatçisi olarak hastaneye gitti. Hasan Bitmez'in şeker ve kalp rahatsızlığı olduğu belirtildi.

"İNŞALLAH KISA SÜRE İÇİNDE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TEKRAR TBMM'DE ARAMIZA DÖNER"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, SP Milletvekili Bitmez’in Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavisine devam edildiğini belirterek, “Doktorlarından aldığımız bilgi, durumun ciddi olduğudur. Şifa sahibi Allah’tan şifa diliyoruz. İnşallah yapılan bu tıbbi müdahalelere olumlu cevap verirler ve kısa süre içinde sağlıklı bir şekilde tekrar TBMM’de aramıza döner. Ailesi de burada. Onlarla da görüşme imkanımız oldu. Onlar da gayet metin bir şekilde Allah’ın şifa sahibi olduğunun bilincindeler. Hep beraber dua edeceğiz. Buradaki doktorlarımız gayretleriyle ümit ediyoruz ki başarılı bir sonuç elde edilecek ve Hasan Bitmez Bey yapılan tedavilere cevap vererek tekrar aramıza dönecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bitmez'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, 'Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Sn. Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında fenalaşmış, Genel Kurul Sağlık Ekibi tarafından kendisine müdahale yapılmış ve kalp masajına başlanmıştır. Entübe edilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirilen vekilimiz, ivedilikle anjiyoya alındı. Anjio sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alındı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.' ifadelerini kullandı.

Sağlık durumuyla ilgili son açıklamasında Bakan Koca, 'Olaydan 20 dakikalık kadar zaman diliminde Bilkent Şehir Hastanemize nakli sağlandı. Anjiyosu planlandı. Yapılan anjiyo ile iki ana damarının tam tıkalı olduğu görüldü. Yapılan müdahale sonuç vermeyince kapl akciğer pompasına bağlandı. Durumu son derece kritik. Bütün ekipler yakınen takip ediyorlar.' dedi.

Haberin Devamı

'DURUMU KRİTİK'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Ankara Valisi Vasip Şahin, Meclis kürsüsünde fenalaşan ve yoğun bakımda tedavisi süren Saadet Partili Hasan Bitmez'in durumu hakkında bilgi almak için Bilkent Şehir Hastanesi'ne geldi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de hastane başhekiminden bilgi alarak, gazetecilere açıklama yaptı.

Bakan Tunç, Dönmez'in durumunun kritik olduğunu belirterek, "Başhekimimiz de gerekli bilgileri hem yakınlarına hem milletvekillerine aktardı. Dua ediyoruz, bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Doktorların ifadesine göre; durumunun biraz kritik olduğuna yönelik bilgiler alıyoruz. İnşallah sağlığına kavuşur ve tekrar aramıza döner. Bugün burada partisi ne olursa olsun; bütün milletvekillerimiz kenetlenmiş durumda. Vekilimizin tekrar sağlığına kavuşması için dua ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız da yakından ilgileniyor, başhekim ile irtibat halindeler" dedi.

Haberin Devamı

Abdullah Güler de Genel Kurul salonunda ilk müdahaleyi yapan doktor milletvekillerine teşekkür ederek, "Partimizden, İYİ Parti'den, CHP'den milletvekili doktor arkadaşlarımız ilk andan itibaren her türlü gerekli müdahaleyi Meclis Genel Kurulu'nda yaptı. Meclisimizin ambulansıyla beraber buraya en hızlı sürede getirildi" diye konuştu.

"ŞUURU YERİNDE DEĞİL"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda kalp krizi geçiren SP Milletvekili Hasan Bitmez’in sağlık durumuna ilişkin şu açıklamaları yaptı;

“Aldığım bilgiye göre mecliste kendisine yapılabilecek bütün muameleler yapılmış. Kendisi aynı zamanda şeker hastasıydı. Birtakım kalp problemleri vardı. Süratle TBMM’den buraya nakli sağlandı. Kalp masajı yapıldı. Kendisine bugünün teknolojisiyle yapılması gereken bütün muameleler yapıldı. Son verilen bilgiye göre şu anda yoğun bakıma alındı. Burada bakımı belli bir süre devam edecek. Ümit ediyoruz ki bu son teknolojilerle hayatını idame ettirecek bir noktaya gelir diye ümit ediyoruz. Zor bir rahatsızlık. Geçirdiği bu kriz de aniden olduğu için müdahale ne kadar erken olursa olsun tam olarak yeterli olmayabiliyor. Ümit ederiz ki kısa zamanda sağlığına kavuşur. Hayati tehlikesi mutlaka var. Kalpteki damarlar tam olarak fonksiyonlarını yerine getiremiyormuş. İnşallah bu yapılan müdahalelerle kan akışı sağlandı. İnşallah sağlığına kavuşacak. Bütün kardeşlerimizden de dualarını bekliyorum. Şu anda şuurunun yerine gelmesi noktasında bir gelişme yok.”

Haberin Devamı

BUGÜNKÜ BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ ERTELENDİ

TBMM Genel Kurulu, SP Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in ani rahatsızlığı nedeniyle Danışman Kurulu kararıyla bugünkü bütçe görüşmeleri ertelendi.

BAKAN TUNÇ VE VEKİLLER HASTANEYE GİTTİ

Bu arada, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve çok sayıda milletvekili Bitmez’in durumunu öğrenmek üzere hastaneye gitti. Meclis Balkanvekili Karaca, “Sayın Vekilin şu anda anjiyoya alındığı bilgisi geldi” dedi.

Son dakika... TBMMde konuşma yapan vekil Hasan Bitmez bayıldı, 10 dakika kalp masajı yapıldı

10 DAKİKA KALP MASAJI YAPILDI

Hastaneye kaldırılan Bitmez'in son durumunu CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram aktardı; Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez konuşmasının sonuna gelmişti. Konuşmasını tamamladıktan hemen sonra kürsüden ayrılırken bir anda baygınlık geçirdi ve kürsünün yanına bayıldı. Bu sırada kafasını hemen kürsünün yan tarafında bulunan merdivene çarptığı görüldü.

Aynı zamanda bayılmasının hemen ardından doktor olan milletvekilleri ilk müdahale için yanına geldi. Doktor olan milletvekilleri tarafından Genel Kurul'da ilk müdahale başladı. Gözlemleyebildiğimiz kadarıyla da ilk müdahale sırasında Hasan Bitmez'e kalp masajı yapıldı. Yaklaşık 10 dakikalık süren bir kalp masajının ardından Meclis sağlık ekipleri Genel Kurul salonuna geldi ve Hasan Bitmez'i acil bir şekilde sedyeye alarak Genel Kurul salonundan hastaneye götürdüler.

Son dakika... TBMMde konuşma yapan vekil Hasan Bitmez bayıldı, 10 dakika kalp masajı yapıldı

 

Yazarlar