Gündem Ümit Dikbayır İYİ Parti'den ihraç edildi

Ümit Dikbayır İYİ Parti'den ihraç edildi

05.12.2023 - 17:51 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) kararıyla partiden ihraç edildi.

İYİ Parti MDK, gündemindeki konuları görüşmek üzere parti genel merkezinde toplandı. Toplantıda, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkındaki, parti tüzüğünün 4 ayrı maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle kesin ihraç ve tedbir talebi istemi de görüşüldü. Daha önce hakkındaki iddialarla ilgili savunması istenen Dikbayır, MDK kararıyla partiden ihraç edildi.

Haberin Devamı

CNN Türk Melike Görür şu bilgileri aktardı: Bildiğimiz kadarıyla Dikbayır'a henüz herhangi bir karar tebliğ edilmedi. Geçen haftalarda bazı iddialar ortaya atılmıştı ve Dikbayır bir savunma ile bu iddiaları reddetmişti. Kabul edilemez iddia olarak nitelendirmişti ve kendisine iftira atıldığını ifade etmişti yazılı savunmada. Bugün merkez disiplin kurulunda Ümit Dikbayır'dan ihraç edildiği belirtiliyor. Resmi açıklama ise yarın yapılacak.

 

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti'den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında Merkez Disiplin Kurulu (MDK) kararı yayınlandı. Kararda, Dikbayır'ın oy birliği ile kesin olarak partiden ihraç edildiği belirtilirken, "Müşterek Disiplin Kurulumuz, 5 Aralık 2023 tarihinde toplanarak Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın oybirliği ile kesin olarak partiden ihracına karar vermiştir" ifadelerine yer verildi.