Gündem Sosyal medyanın zararları ve faydaları

Sosyal medyanın zararları ve faydaları

13.04.2018 - 13:27 | Son Güncellenme:

Sosyal Medya hayatımızı pek çok açıdan değiştirdi. Dünyanın en önemli haber kaynağı önceden gazetelerdi. Çevremizde olup biten her şeyden günlük gazeteler sayesinde haberdar olurduk. Örneğin gayrimenkul alıp satarken gazete ilanlarına başvururduk. Günümüzde internetin yaygınlaşması ile insanlar iş hayatında bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve farklı mobil cihazlar sayesinde birçok işi halleder hale geldiler.

Sosyal medyanın zararları ve faydaları

Banka işlemleri, iş ilanları, alım ve satım işleri, sağlık randevuları derken artık iş toplantıları bile internet üzerinden mobil cihazlar aracılığı ile yapılır oldu. Birçok gazetenin artık internet sayfası var, mobil cihazlar için üretilen farklı yazılım ve uygulamaları var, bu uygulamalar sayesinde tabletler, bilgisayarlar, telefonlar vb. ile sosyal medyayı sürekli takip ediyoruz.

Haberin Devamı

En sık kullanılan sosyal ağlar

Günümüzde hemen hemen herkes en az bir sosyal ağda aktif olarak yer alıyor. Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp, Snapchat ve Youtube hayatımızda adeta bir başvuru kaynağı. Her yaş grubunca kullanılan bu ağların bazı zararları var...

Sosyal Medyanın Zararları

Çoğunlukla sosyal medya erişimi için kullanılan akıllı telefonları ve tabletleri yanımızdan neredeyse hiç ayırmıyoruz. Bu bağımlılık en çok ergenlik çağındaki gençlere zarar veriyor. Fiziksel olarak radyasyon, psikolojik olarak ise yetersizlik hissi başlıca zararlar olarak gösterilebilir. Rasyasyon kronik yorgunluktan hormonal bozukluğa kadar pek çok rahatsızlığın kaynağı olarak gösteriliyor. Yetersizlik hissi ile başlayan psikolojik seyir ise ilerleyen yıllarda kişilik bozukluğuna bile sebep olabiliyor. Dolayısıyla bu gençler yetişkinlik dönemlerinde toplum içerisinde uyumsuz bireylere dönüşebiliyorlar.

Haberin Devamı

Sosyal Medyanın Faydaları

Sosyal medya sayesinde dünyada olan biten tüm haberlere anında ulaşılabilmektedir. Ayrıca büyük şehirlerde, kalabalık toplumlarda, sizinle ortak zevklere sahip kişileri yine sosyal medya üzerinden kolayca bulabilirsiniz.

Eğitim konusunda, öğrenmek istediğiniz tüm ders içeriklerine ulaşabilir, ilgili testler, eğitici yazılar ve videolar sayesinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca yine sosyal medya üzerinden kurduğunuz bağlantılarla iş imkanlarına kavuşabilirsiniz.

Toplumda düşüncelerini yüz yüze ifade etmekte zorlanan kişiler, sosyal medya sayesinde kendilerini ifade eden paylaşımlar yapabilir, sosyalleşebilir ve bu sayede özgüvenlerini artırabilirler.