Gündem Sosyete yalısına tarihi eser operasyonu!

Sosyete yalısına tarihi eser operasyonu!

04.06.2018 - 14:23 | Son Güncellenme:

İstanbul polisi, Amram Ailesi'nin Sarıyer'deki yalısında tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili çalışma yaptı.  Sosyetenin tanınmış ailesinin evinde Osmanlı Dönemi'ne ait bazı tarihi eserler ele geçirildi. Fransa’da olduğu için işlem yapılamayan Lolita Amram bugün emniyete giderek ifade verdi.

Sosyete yalısına tarihi eser operasyonu

Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Amram Ailesi'ne ait yalıda Selçuklu ve Osmanlı Dönemi'ne ait kaçak ve çalıntı eserler olduğu ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Falım Sakız ve Permatik'in eski sahibi olan Amram Ailesi'nin Sarıyer'deki yalısına giden ekipler adreste arama yaptı. Çalışmada Selçuklu ve Osmanlı Dönemi'ne ait satışı yasak olan 15 parça tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserlerin bulunmasının ardından 2013 yılında hayatını kaybeden ünlü işadamı Jak Amram'ın karısı Lolita Amram'ın ifadesine başvurdu. Fransa'da olan ve bugün Türkiye’ye dönen Lolita Amram emniyete giderek ifade verdi.

Haberin Devamı

AMRAM AİLESİ KİMDİR?

Türkiye'nin en zengin aileleri arasında bilinen Amram Ailesi Türkiye'nin en eski sanyicilerindir. Falım sakızını da üteten İntergum firmasını 2007'de 450 Milyon Dolar'a satan Amram Ailesi Permatik ve Perma Sharp'ı da 1990'da Gilette firmasına satmasıyla gündeme gelmişti.