Gündem 'Söz veriyorum para almayacağız'

'Söz veriyorum para almayacağız'

22.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te yaptığı konuşmada “Evi, dükkanı, ahırı, apartmanı yıkılan herkese söz veriyorum. Binaların tamamı yapılacak, beş kuruş para alınmayacak. 15 Mayıs’tan sonra göreceksiniz” dedi.

Söz veriyorum para almayacağız

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ilkini Hatay’da gerçekleştirdiği “Millet Buluşması” toplantısının ikincisini depremden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde düzenledi. Kılıçdaroğlu’nun Gaziantep gezisine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ile Ali Öztunç, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve bazı milletvekilleri katıldı. Nurdağı’nda kurulan büyük çadırda toplanan partililere seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Depremde yıkılan ve ağır orta hasarlı bina 817 bin 48, hafif hasarlı bina sayısı 1 milyon 657 bin. Toplam 2 milyon 467 bin 84 bina, Bunların bir kısmı güçlendirilecek, diğerleri tamamen yıkılacak ve yeni binalar yapılacak. Söz verildi; ‘size süratle binalar yapacağız. Evi yıkılana binalarını yapacağız. İki yıl ödemesiz, 20 yıl taksitle bu binaları size vereceğiz, satacağız’ dediler. Ben Nurdağı’ndan, bütün depremzede kardeşlerime, evi, dükkanı, ahırı, apartmanı yıkılan herkese söz veriyorum. Bu binaların tamamı yapılacak, anahtarı teslim edilecek, beş kuruş para alınmayacak. Allah nasip ederse 15 Mayıs’tan sonra göreceksiniz. Geleceğiz, sarayda oturmayacağız.”

Haberin Devamı

Millet İttifakı’nın siyasi ahlak kanunu sözü verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Artık milletvekilleri ihale peşinde, şunun peşinde, bunun peşinde koşmasın. Koşanlar parlamentoda olmasınlar. Milletvekilleri halkını düşünsün. Biz bunu da yapacağız. Ahlak, liyakat, adalet üzerine inşa edilen yeni bir sayfa açacağız” diye konuştu.

‘Herkes müteahhit olamayacak’

Herkesin müteahhitlik yapmasını önleyeceklerini belirten CHP lideri, “Müteahhitliği kurala bağlayacağız. Bir diploması olması lazım, bir sınavı olması lazım bunun. Bir ahlakı olması lazım. Her önüne gelen müteahhitlik mi yapar ya?” dedi.

Alman heyetle çadırda görüştü

Kılıçdaroğlu, Almanya Sosyal Demokrat Partisi Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil başkanlığındaki heyet ile Nurdağı’nda çadırda görüştü. Kılıçdaroğlu, “Kardeş sosyal demokrat partiyi deprem bölgesinde görmekten mutluyuz. Yaşadığımız tabloyu yerinde görmek istediler. Biz de kendilerine ayrıntılı bilgi verdik. Kentin yeniden inşa edilmesi açısından yapılacak katkının önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Söz veriyorum para almayacağız

‘Nevruz ortak kültür mirası’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu, “Orta Asya’dan Balkanlara bu toprakların kadim bayramı, ortak kültürümüzün mirası, bolluğun, bereketin sembolü Nevruz kutlu olsun” dedi.

Başkanlarla buluşacak

Kılıçdaroğlu, 25 Mart’ta Ankara’da partili belediye başkanlarıyla bir araya gelecek. CHP Belediye Başkanları toplantısı Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında Ankara’da Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde yapılacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun konuya ilişkin açıklamasında, belediye başkanlarının seçim çalışmalarında aktif şekilde yer alacağını belirterek, “Toplantıda, belediye başkanlarımız açısından da bir seçim startını vermiş olacağız” dedi.