Gündem Sözcülüğe Kılıç’ın atanması bekleniyor

Sözcülüğe Kılıç’ın atanması bekleniyor

07.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski bakanlarından Akif Çağatay Kılıç’ı Başdanışmanlığına atadı ve “büyükelçilik” unvanı verdi.

Sözcülüğe Kılıç’ın atanması bekleniyor

ANKARA Milliyet - Kulislerdeki beklenti, Kılıç’ın, MİT Başkanı olan İbrahim Kalın’ın yerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü yapılacağı yönünde. Son olarak 27. Dönem parlamentosunda Dışişleri Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenen Kılıç, önceki hükümetlerde Gençlik ve Spor Bakanı olarak da görev yaptı

Haberin Devamı

Tercümanlık yaptı

Almanya’da 1976 yılında doğan Kılıç, ailesinin Türkiye’ye dönmesinin ardından lise eğitimini İstanbul’da, lisans eğitimini ise İngiltere’deki Hertfordshire Üniversitesi’nde “Siyaset ve Avrupa Çalışmaları” bölümünde tamamladı. Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketi’nde 3 yıl İngiltere’de görev alan Kılıç, 2003’te AK Parti Genel Merkezi’nde Danışman olarak görev aldı. Bu süreçte Başbakanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi görevler üstlenerek Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde kurmay ekibinde uzun yıllar yer alan Kılıç, yurt dışı gezilerinin çoğunda Erdoğan’ın tercümanlığını yaptı. 2011’de ilk kez parlamentoya giren Kılıç, 26 Aralık 2013-19 Temmuz 2017 tarihleri arasındaki hükümetlerde Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yaptı. 2018’de İstanbul Milletvekili seçilen Kılıç, ilk dönem AKPM Türk Delegasyon Başkanlığı ikinci dönem ise TBMM Dışişleri Komisyon Başkanlığı görevini sürdürdü. Almanca ve İngilizce bilen Kılıç, evli ve iki çocuk babası.