Gündem Sözleşmeli Öğretmenlik tercihleri nasıl ve nereden yapılır? Tercihler başladı

Sözleşmeli Öğretmenlik tercihleri nasıl ve nereden yapılır? Tercihler başladı

28.01.2019 - 16:55 | Son Güncellenme:

20 bin sözleşmeli öğretmenin alınacağı sözleşmeli öğretmenlik tercihleri gün itibariyle başladı ve tercih yapmayı düşünen adaylar Sözleşmeli Öğretmenlik tercihleri nasıl ve nereden yapılır sorularının cevaplarını arıyor. İşte merak edilen soruların cevapları...

Sözleşmeli Öğretmenlik tercihleri nasıl ve nereden yapılır Tercihler başladı

Sözleşmeli Öğretmenlik alımına ilişkin süreçte bugün tercihler alınmaya başladı. MEB tarafından 20 bin Sözleşmeli Öğretmen alımı yapılacağının duyurulmasının ardından ön başvurular alınmış sonraki süreçte ön başvuruları kabul edilen adaylar için Sözleşmeli Öğretmenlik atama ve kontenjan listesi yayımlanmıştı.

Haberin Devamı

Sözlü sınava çağırılan adaylar 10-31 Aralık tarihleri arasında mülakat sınavlarında ter döktükten sonra 15 Ocak tarihinde mülakat sonuçlarının açıklanması ile rahat bir nefes almışlardı. 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen alımına ilişkin süreçte bugün tercihler alınmaya başladı. MEB tarafından yayımlanan taban puan ve kontenjan listesine göre 78 farklı alan için 20 bin öğretmen alımı dağılımı gerçekleştirildi.

EN FAZLA ATAMA YAPILACAK OLAN BÖLÜMLER

Sözleşmeli Öğretmenlik kapsamında en fazla atama yapılacak olan bölümler ise 3 bin 47 kişi ile Sınıf Öğretmenliği olurken İngilizce Öğretmenliği için 2bin 38, Din Kültürü ve Ahlak Biklgisi Öğretmenliği için bin 910 atama yapılacağı duyuruldu. Sözleşmeli Öğretmen atamalarında sıralama şu şekilde devam etti; 1601 kişi Okul Öncesi Öğretmenliği, 1401 İlköğretim Matematik Öğretmenliği, 1093 Türkçe Öğretmenliği 1056 Rehberlik Öğretmenliği şeklinde sıralandı.

Haberin Devamı

EN AZ ATAMA YAPILACAK OLAN BÖLÜMLER

En az atama yapılacak olan bölümler ise Büro Yönetimi, Denizcilik ve Gemi Yönetimi, Denizcilik ve Gemi Makineleri, Fransızca ve Gazetecilik bölümleri olarak öne çıktı.

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih işlemleri ilkatama.meb.gov.tr/ adresi üzerinden 28 Ocak 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yazarlar