Gündem SP’li vekil bayıldı görüşme ertelendi

SP’li vekil bayıldı görüşme ertelendi

13.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bütçe görüşmelerinde Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, kürsüdeyken bayılıp kafasını basamaklara çarptı. Doktor vekillerin kalp masajı yaptığı Bitmez’e hastanede anjiyo yapıldı. Bu olay nedeniyle dünkü görüşmeler ertelendi.

SP’li vekil bayıldı görüşme ertelendi

MEHTAP GÖKDEMİR/COŞKUN ERGÜL Ankara- Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurul’undaki bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşmasını tamamladıktan hemen sonra fenalaşarak yere düştü. Hastaneye kaldırılan Bitmez’e anjiyo yapıldı.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da Adalet Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşmak üzere kürsüye gelen SP’li Bitmez, İsrail-Filistin konusu üzerinden iktidarı eleştirdi. Bitmez, “Önce İsrail’in işgal vahşeti karşısında AKP’nin tutum ve davranışını özetleyen Akif’in şu dizelerini tekraren buradan takdim etmek istiyorum. ‘Enseden aslan kesilmek, cepheden yaltak kedi, Müslümanlık bizden evvel böyle zillet görmedi’. AKP’nin yirmi iki yıllık iktidarı sonucunda sergilenen dış politika sonucunda, dış politikasını özetleyen sloganı buraya, sizlerin huzurunuzda koydum. İsrail aşkınızı özetleyen bir cümleyi de parti sözcünüzden söylüyorum: ‘İsrail devleti ve halkı Türkiye’nin dostudur’” dedi. Bitmez’in sözlerine, AK Parti’li vekiller sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. AK Parti sıralarından “yazıklar olsun” sesleri yükselirken, Genel Kurul’u yöneten TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, “Sayın milletvekilleri, hatip kürsüdeyken lütfen sükuneti sağlayalım” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Dakikalarca kalp masajı

Bitmez konuşmasını bitirirken “Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedikten hemen sonra fenalaşarak yere düştü. Son kelimelerini söylerken sesindeki değişiklik dikkat çeken Bitmez düşerken kafasını basamaklara çarptı. Bitmez’in yere düşmesiyle Genel Kurul’a ara verildi. Bitmez’e, ilk müdahaleyi doktor vekiller İYİ Parti’li Turhan Çömez ve CHP’li Prof. Dr. Mühip Kanko yaptı. Çömez ve Kanko, Bitmez’e dakikalarca kalp masajı yaptı. Bir süre sonra da sağlık ekipleri Genel Kurul Salonu’na girdi. Bitmez, ambulansa kadar kalp masajı yapılarak Meclis’ten çıkarıldı. Bazı vekiller, “Kalbi durdu. Kalp masajı yapıldı. Maalesef orada en büyük sıkıntıda oksijen tüpü yokmuş. Malzeme sorunu yaşandı” diyerek tepki gösterdi.

Entübe edilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne getirilen Bitmez’e, anjiyoya yapıldı. Anjio sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alındı. Bitmez’in durumunun ciddi olduğu belirtildi.

SP’li vekil bayıldı görüşme ertelendi

Kafasını çarpan Bitmez'e, ilk müdahaleyi doktor vekiller İYİ Parti'li Çömez ve CHP'li Kanko yaptı.

‘Şu an siyaset yapma zamanı değil’

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, olay sonrası yaptığı konuşmada, “Dışarıdan izleyenlerce bir zalimlik içerisinde konuya yaklaşıldığını okuyorum, görüyorum” diyerek şunları söyledi:

“Bizim buradaki bütün kavgalarımız siyasi kavgalardır, biz insan olarak birbirimizi seviyoruz, saygı duyuyoruz, farklı partilerden dostluklarımız, arkadaşlıklarımız var. O sebeple lütfen bir insan canıyla cebelleşirken buradan da siyaset üretilmesin. Biz ona bütün kalbimizle dua ediyoruz. Şu an siyaset yapma zamanı değil, yapmamız gereken insani olarak kucaklaşmaktır.”

Bütçe takvimi uzadı

Talihsiz olay nedeniyle Genel Kurul’da dün yapılması gereken TBMM, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri ertelenerek, önümüzdeki hafta perşembe gününü kaydırılırken, 24 Aralık’ta bitmesi öngörülen bütçe mesaisi de 25 Aralık’a uzadı.

Siyasiler hastaneye akın etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Ankara Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere pek çok siyasi Bitmez’in durumu hakkında bilgi almak için Bilkent Şehir Hastanesi’ne geldi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, ziyaret sonrası “Cenabı Allah’tan şifa diliyoruz. İnşallah yapılan tıbbi müdahalelere olumlu cevap verir, en kısa süre içerisinde sağlığına kavuşarak aramıza döner” açıklamasını yaptı. Karamollaoğlu ise Bitmez’in hayati tehlikesinin devam ettiğini belirterek, “Doktor arkadaşlar da ifade ettiler, Meclis’te kendisine yapılabilecek bütün muameleler yapılmış. Ancak kendisi aynı zamanda şeker hastasıydı, kalp problemleri vardı. Allah kendisine sağlık ve afiyet versin” dedi.