Gündem Spor sayfalarının duayeni Mesut Yavuz’u kaybettik

Spor sayfalarının duayeni Mesut Yavuz’u kaybettik

12.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi’nde bir dönem çizdiği karikatürlerle çığır açan, portreleriyle spor sayfalarını süsleyen Mesut Yavuz, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Spor sayfalarının duayeni Mesut Yavuz’u kaybettik

2019’dan bu yana tedavi gören Yavuz, ünlü karikatürist Bedri Koraman’ın da yeğeniydi. Hâlâ birçok mezatta çizdiği karikatürler sergilenen Yavuz’un cenazesi bugün Levent Afet Yolal Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Ercan Güven, dostu Mesut Yavuz’un ardından şunları dedi:

Haberin Devamı

“Gurur duyduğu sanatçı aykırılığını, sakalından giyimine kadar her enstrümanla sergilemekten hoşlanan, hak ettiği yaşam standardına ulaşamasa da şikâyet yerine hayatı coşkuyla yudumlayan farklı ve o sıra sizinle arası iyi ise çok keyifli bir adamdı yarım asırlık dostum mesai arkadaşım Mesut… Spor sayfalarının en şaşaalı devrine inanılmaz renkler kattı fırçasıyla. Kulüp başkanları, hocalar, futbolcular heyecanla bakardı Milliyet’e “Benim illüstrasyonumu çizmiş mi” diye. Çok kazık yediği bu dünyadan daha mutlu olur mutlaka. Alkışlarla…”

Spor sayfalarının duayeni Mesut Yavuz’u kaybettik

Metin Yavuz, Beşiktaş taraftarıydı.