Gündem SSK ve SGK borç sorgulama işlemleri!

SSK ve SGK borç sorgulama işlemleri!

11.08.2016 - 09:25 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK borç sorgulaması ile ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca SSK ve SGK sorgulama işlemi ile hizmet dökümü gibi daha bir çok hizmetten de yararlanabilirsiniz. SSK ve SGK sorgulama işleminin detaylarını haberimizde bulmanız mümkün olacaktır.

SSK ve SGK borç sorgulama işlemleri

Günümüzde artık bireyler kendi ihtiyaçlarını karşılamak için küçük yaşta kendilerine bir meslek grubunu hedef alır ve bu hedef uğruna kimisi yıllarca eğitim görür kimisi yıllarca iş tecrübesi edinir. Bu sayede kişi kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılamayı ve ileride iş gücünün gittikçe azaldığı zamanlarda geleceğini garantiye almayı amaçlar. 18 yaşını dolduran herkes girdiği iş yerine bağlı olarak bir sigorta kurumuna bağlanırlar. Bu bağlantı sayesinde kişi çalışırken ve emekli olduktan sonra da sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanır ve çalıştığı yıllara ait aylık prim ödemeleri sayesinde de ödediği primleri emekli olduktan sonra düzenli bir şekilde alır. Bu sigorta kurumları arasında en bilinenleri Bağ-kur SSK ve emekli sandığıdır. Her kurumun kendine ait bir prim miktarı vardır.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Oldukça önemli rol oynayan sigorta kurumları kendi belirlediği ve kişinin aylık ücretine bağlı olarak bu primlerde fiyat artışı belirler. Bu artışları nereden öğreneceğini vatandaşlar merak etmektedirler. Ve aynı zamanda emekli olmak için daha ne kadar prim ödemesi yapacağını vatandaşın aklında geleceğe dair en büyük sorulardan biridir. Tüm bu sorularınıza cevap aramak için SSK ve SGK sorgulama işlemini yapmak durumunda kalırsınız. Daha önceden SSK ve SGK Sorgulama işlemini gerçekleştirmek için Sosyal Güvenlik kurumuna gitmeniz gerekiyor ve uzun sıralarda bekleyerek başvuruda bulunmanız gerekiyordu. Ve sosyal güvenlik kurumları her zaman yakınınızda olmayabilir ve büyük şehirlerin yerleşme planlarını göz önünde bulundurursak bu ve bunun gibi kurumlar genel şehir merkezinin uzağında olurlar. Bu nedenden dolayı ulaşım oldukça sıkıntılı bir hal alabilir. Siz değerli vatandaşların SSK ve SGK sorgulama işleminin kolay bir şekilde gerçekleşmesi adına Sosyal Güvenlik Kurumu oldukça gelişen ve hemen hemen her sektörde kullanılan teknolojiye kayıtsız kalmayarak SSK ve SGK Sorgulama işlemini online olarak gerçekleştirebileceğini bir hizmet sundular. Bu hizmetten yararlanmak ve SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirmek için sahip olmanız gereken tek şey e-devlet şifresidir. E-devlet şifresi sayesinde bir kaç tık ile SSK ve SGK sorgulama işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Öncelik ile eğer edevlet şifreniz yok ise sizlere en yakında bulunan PTT şubesine gidiniz ve daha sonra e-devlet şifresini almak üzere başvuruda bulununuz. Daha sonra yetkililerin size verdiği formu dikkatli bir şekilde okuyup gerekli bilgileri doğru boşluklara yazınız. Ve formu teslim ettikten sonra başvurduğunuz gün içerisinde e-devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-devlet şifresini sadece SSK ve SGK Sorgulama işlemi haricinde diğer resmi online işlemleriniz de de kullanabilir ve bu işlemler için sadece bir kere almanız yeterli olacaktır. E-devlet şifresi için ödemeniz gereken ücret yalnızca 2 tldir. Daha sonra resmi e-devlet sitesine giriş yapın. Daha sonra sistemin sizleri tanıyabilmesi adına T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girin. Daha sonra kimliğimi sorgula butonuna bassın . E-hizmetler başlığı adı altında SSK ve SGK Sorgulama işlemine en uygun başlığı bulun ve tıklayın buradan SSK ve SGK sorgulama işleminizi ücretsiz olarak gerçekleştirin