Gündem SSK ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

SSK ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

01.09.2016 - 10:53 | Son Güncellenme:

SSK sorgulama işlemleri bir çok vatandaşın işlerini kolaylaştırıyor. Vatandaş aldıkları hizmetin dökümüne kolaylıkla ulaşabiliyor. Tüm bu işlemler internetten nasıl yapılıyor? İşte SSK sorgulama ile ilgili merak edilen detaylar...

SSK ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor

SSK ve SGK sorgulama işlemlerinden nasıl yararlanabilirim? Bu işlemi yapmak için E-Devlet şifresine gereksinim var mı? Peki SSK sorgulama işlemini internetten nasıl yapabilirim? İşte tüm soruların cevapları ve detaylar...

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü, çalışanlar için çok önemlidir. SSK sorgulama ile sigortanızın ödenip ödenmediğini sık sık kontrol edebilirsiniz. Böylelikle zamanında müdahale ederek mağdur duruma düşmeden sorunlarınızı kolaylıkla giderebilirsiniz. Özellikle çalıştığı yerde bu tür sorunlar çeken vatandaşlarımız SGK hizmet dökümü sorgulama ya da SSK sorgulama sayesinde bu sorunlardan kurtulabilirler. SGK hizmet dökümünde size ait bilgiler de yer almaktadır. Her türlü bilginize SGK sorgulama ile ulaşabileceğiniz gibi kontrol etme şansına da sahipsiniz. Eğer bilgilerinizde yanlışlıklar varsa vakit kaybetmeden SGK’nın ilgili birimlerine müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu sayede yanlışlıklar giderilecektir ve büyük problemlere yol açmayacaktır. İnternetin hızla gelişiyor olması nedeni ile birlikte birçok uygulamada hayata geçirilmiştir. Bu uygulamalar arasında SSK sorgulama, SGK-SSK prim sorgulama, SGK borç sorgulama, SSK gün sorgulama ve SGK sorgulama işlemleri de yer almaktadır. Sorgulama işlemlerinizi bu sayede bilgisayardan, tabletlerden veya cep telefonlarından rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu sayede sorgulama yapacak olduğunuz kuruma bizzat gitmenize gerek kalmadan hızlı ve kolay bir şekilde internet ortamından yapabilirsiniz. Bu nedenle kurumlarda oluşan kalabalığın giderilmesi ile birlikte işlerin daha verimli şekilde ilerlemesi sağlanmıştır.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların sağlık güvencesi kurumları sayesinde yardım alacakları bu hizmetlerden yararlanabilmeleri mümkündür. Ancak ne yazık ki Sosyal Güvenlik Kurumu da bir devlet kurumu olduğu için bu kurum adı altında verilen çalışmalar oldukça fazladır. Vatandaşların işlerinden arta kalan zamanda bu kuruma gelerek SSK ve SGK sorgulama işlemini yapmak zor olabilir. İşte bu tip sebeplerden dolayı herkesin daha kolay bir şekilde SSK ve SGK sorgulama işlemi dâhil olmak üzere daha pek çok kamu kurumlarındaki sorgulama işlemlerini yapabilirler.

Haberin Devamı

Her zaman kısa bir şekilde giriş yaptığımız bu işlemlerimizi internet sistemi üzerinden yapabiliriz. İnternet üzerinden yapılması gereken bu işlemimizi bizler de daha kısa bir sürede gerçekleştirebiliriz. PTT şubesine giderek online hizmet sistemlerinden yardım alabiliriz. E-Devlet adı verilen online sorgulama işlemi üzerinden kurum binasına gitmenize gereken bu işlemlerimizi yapabiliriz. Bu şubeye giderek T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş şifrenizi alabilirsiniz. Çünkü bu e-Devlet için her bireye tanınan bir şifre vardır. Bu şifreyi elde edebilmek için postaneye gitmeleri gerekir. Ardından e-Devlet resmi sayfasına girişinizi yapabileceğiniz şifreyi alabilirsiniz. Girişinizi yaptıktan hemen sonra yapmanız gereken işlemler ise oldukça kolaydır. SSK ve SGK sorgulama işlemi de bu e-Devlet üzerinde ki sistem başlığı altında hizmet verir. E-Devlet şifresini aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ile beraber bu resmi e-Devlet sayfasına giriş yaparak sizler burada bulunan hizmetler bölümünden işleminizi dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. SSK ve SGK sorgulama işlemi de yine aynı şekilde bu resmi sayfada bulunan e-Hizmetler bölümünden bulabilirsiniz. Başlığı tıkladıktan hemen sonra karşınıza SSK ve SGK sorgulama sayfası açılır. Hemen ardından sizler karşınıza açılan sayfada yer alan ad, soy ad, doğum yeri, yılı, bağlı olduğu sosyal güvenlik kurumu gibi alanları doldurduktan hemen sonra sizler tek bir tuşla kolay bir şekilde SSK ve SGK sorgulama sonuçlarına ulaşabileceksiniz. Dilerseniz bu SSK ve SGK sorgulama işlemini de istediğiniz zaman halledebilirsiniz. İşte bu sistemin kolaylığı da işte bu yüzdendir. Binlerce kişi aynı anda da bu hizmetlerden yararlanabiliriz.