Gündem Sumakta izin verilmeyen renklendirici çıktı

Sumakta izin verilmeyen renklendirici çıktı

09.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı, Singapur’da Türk markalı bazı baharat ürünlerinde izin verilmeyen renklendirici tespit edildiği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaparak, firma ve ürünlerine yönelik denetimlerin devam ettiğini duyurdu.

Sumakta izin verilmeyen renklendirici çıktı

ANKARA Milliyet - Singapur’da, yasaklı maddeler bulunduğu gerekçesiyle Türkiye’den ihraç edilen “Arifoğlu” markalı 3 ürün için toplatma kararı verilmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Singapur’da Türk markalı bazı baharat ürünlerinde izin verilmeyen renklendirici tespit edildiği yönündeki iddialar Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzce yapılan incelemede, söz konusu firmanın, ülkemizden Singapur’a doğrudan bir ihracat başvurusu bulunmadığı tespit edilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Suç duyurusunda bulunuldu

İddialarla ilgili, Singapur yetkili otoritesi tarafından, Türkiye’ye henüz resmi bir bildirimde bulunulmadığı kaydedilirken, söz konusu haberlerin bakanlıkça ihbar kabul edildiği ve firmanın ürünlerine yönelik ülke genelinde denetimlerin devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Firmanın yurt içinde satışa sunduğu ürünlere yönelik 2022 yılı Mayıs ve Temmuz aylarında yapılan denetimlerde, sumak ürününden alınan numunelerde izin verilmeyen renklendirici tespit edilmiştir. Firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili parti-seri nolu ürünler piyasadan toplatılmıştır” ifadeleri yer aldı. Bakanlık, bu yıl ülke genelinde 7520 personel ile gıda işletmelerine 1 milyon 81 bin 777 denetim yapıldığını da açıklamasına ekledi.

 

Yazarlar