Gündem Sütçü, yumurtacı himmet toplamış

Sütçü, yumurtacı himmet toplamış

12.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün himmet oyunu itiraflarla bozuldu. Sözde örgüt imamı olan itirafçı, FETÖ imamı Ahmet Bişmiş’in sütçü kılığında, Mürsel Acar’ın da ‘organik yumurta getirdim’ diyerek ev ev dolaşıp örgüte himmet topladığını söyledi

Sütçü, yumurtacı himmet toplamış

Silahlı terör örgütü FETÖ’ye yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında, sözde imamların örgüte himmet adı altında para toplamak ve para dağıtmak için yumurtacı ve sütçü kılıklarında kapı kapı dolaştıkları tespit edildi. İtirafçı imam ifadeleriyle ortaya çıkarılan gizli faaliyet kapsamında gözaltına alınan örgüt şüphelilerden birinin telefonunda yapılan incelemede ise Falcon, Bylock ve Candy Crush görünümü altında farklı bir program üzerinden örgüt üyeleri arasında iletişim sağlandığı da tespit edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca terör örgütü FETÖ’nün yapılanması ile eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik soruşturmalarda, daha önceki soruşturmalar kapsamında yakalanıp gözaltına alınan ve itirafçı olan bazı örgüt imamların itiraflarıyla yeni bilgilere ulaşıldı.

Çeşitli kılıklarda

Savcılık talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından, daha önce düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınan sözde örgüt imamı olan bir kişinin itiraflarında, örgütün himmet adı altında para toplamaya devam ettiği, örgüt üyesi esnaftan toplanan paraların bir kısmının örgütün gaybubet olarak adlandırılan gizli evlerine, bir kısmının ise eşi FETÖ/PDY davasından cezaevinde olan örgüt üyelerine ve ailelerine aktarıldığı tespit edildi.

Haberin Devamı

İtiraflarda, örgütün para toplama ve dağıtımını farklı kılıklarda yaptığı ifade edilirken, FETÖ’nün Bakırköy ve çevre ilçelerdeki himmet toplama ve dağıtma işini örgütün Osmaniye Büyük Bölge İmamı Ahmet Bişmiş’in yaptığı ileri sürüldü. İtirafçı imamın iddiasına göre, Başakşehir Kayaşehir’de oturan Bişmiş, örgütün talimatıyla yakalanmamak için sahte kimlik kullanıp dikkat çekmemek için sütçülük yapıyordu. Her gün Kayaşehir’den aldığı sütleri sitelere ve iş yerlerine dağıtan Bişmiş’in uğradığı adreslerin yüzde 80’i örgüt üyelerine ait evlerdi. Yakalanmamak için sütçü kılığına bürünen ve himmet adı altında para toplayan örgüt imamı Bişmiş, topladığı paraların bir kısmını cezaevindeki FETÖ üyelerinin ailelerine aktarıyordu.

Takibe alındı

İtirafçı ifadelerine göre, örgütün sözde Merter Büyük Bölge İmamı Mürsel Acar da himmet toplayıcıları arasında yer alıyordu. Acar’a daha önceki operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan örgütün sözde Güngören Eyalet İmamı Şükrü Mutlu’nun takibinden ulaşan polis, Mutlu ile sürekli telefonla görüştüğü ve örgüt üyesi olduğu belirlenen Acar’ı önce bir süre takibe aldı.

Mürsel Acar’ın da polis takibine yakalanmamak için farklı bir kılıkta para topladığı tespit edildi. Karamürsel’den organik yumurta getirdiğini söyleyerek gittiği adreslerden para toplayan Acar’ın paraları örgüt evlerine ve bazı örgüt bağlantılı ailelere aktardığı takiplerle belirlendi. İşletme mezunu olan ve örgüte ait dernek ve yurtlarda çalışan Mürsel Acar’ın da Bişmiş gibi örgüt içerisindeki diğer bir görevinin ise belletmenlik olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Sütçü, yumurtacı himmet toplamış
İKİSİ DE TUTUKLANDI

İtirafçı ifadeleri ve takip çalışmalarının ardında harekete geçen İEM Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Başakşehir ve Adapazarı’nda yaptığı baskınlarla Ahmet Bişmiş ve Mürsel Acar’ı gözaltına aldı. Bişmiş’in evinde yapılan aramalarda 270 bin lira tutarında döviz bulunurken iki imam da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındı.

Her iki şüphelinin de yapılan telefon ve dijital incelemesinde, imam Bişmiş’in telefonunda örgütün gizli haberleşme programı Bylock ve Falcon ile oyun görünümü altında farklı bir program üzerinden örgüt üyeleriyle haberleşilen Candy Crush oyunu tespit edilirken, imam Acar’ın ise Bank Asya’ya örgütün elebaşının “Para yatırın” talimatıyla 110 bin lira para yatırdığı tespit edildi. Emniyetteki ve savcılıktaki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen her iki şüpheli de sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.