Gündem Tahir Elçi mezarı başında anıldı

Tahir Elçi mezarı başında anıldı

29.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde, iki polisin şehit düştüğü terör saldırısında yaşamını yitiren eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, vurulduğu yerde düzenlenen törenle anıldı.

Tahir Elçi mezarı başında anıldı

Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan bir grup avukat, terör saldırısının gerçekleştirildiği Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu Yenikapı Sokağı’na kadar yürüdü. Burada düzenlenen törende, terör olaylarında zarar gören Dört Ayaklı Minare’ye dikkati çekmek amacıyla Elçi’nin ölümünden hemen önce yaptığı basın açıklamasındaki konuşması hoparlörden dinletildi.

Haberin Devamı

Elçi’nin tarihi ve kültürel mirasın korunması pahasına canını verdiğini belirten Baro Başkanı Cihan Aydın, “’Bu cinayeti aydınlatacağız’ dediler. Üç yıl oldu bir arpa boyu yol gidemediler. Tahir Elçi dosyası da, binlerce faili meçhul dosyasının tozlu rafları arasında unutturulmak istenmektedir. Ama buna izin vermeyeceğiz. Tahir Elçi’nin inadı ile takip edeceğiz, soruşturacağız ve failleri yargı önüne çıkaracağız. Sevgili Tahir Elçi, seni hep iyilikle, uğruna hayatını verdiğin barış, demokrasi ve kardeşlik çağrınla anımsayacağız, anacağız” dedi. Açıklamanın ardından Elçi’nin öldürüldüğü yere karanfil bırakıldı.