Gündem Taksim planlayıcısı cezasız bırakılmadı

Taksim planlayıcısı cezasız bırakılmadı

25.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Taksim’de geçtiğimiz kasım ayında 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin de yaralandığı bombalı eylemin planlayıcısı Kamışlı’daki nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Taksim planlayıcısı cezasız bırakılmadı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PYD/YPG’nin 13 Kasım 2022 tarihinde Taksim İstiklal Caddesi’nde düzenlediği bombalı eylemin planlanmasında ve uygulanmasında kilit rol oynayan Halil Menci’yi, Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği özel bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

Taksim planlayıcısı cezasız bırakılmadı

13 Kasım 2022 Pazar günü, saat 16.20 sıralarında İstanbul’da bulunan İstiklal Caddesi’nde bombalı bir saldırı düzenlenmişti. 2016’dan bu yana İstanbul’da düzenlenen ilk bombalı saldırıda, 6 kişi şehit olurken, 81 kişi de yaralanmıştı.

Taksim planlayıcısı cezasız bırakılmadı

Özel ekip takip etti

MİT, Taksim saldırısı failleri Ahlam Albashır Saleh ile Bilal Hassan’ı yönlendiren ve Bilal Hassan’ın yurt dışına kaçmasını sağlayan Halil Menci’nin PYD/YPG kontrolündeki Suriye Kamışlı’da örgüt tarafından korunduğunu ve üst düzey YPG mensuplarıyla temas halinde olduğunu tespit etti.

MİT özel operasyon ekibince hassas bir şekilde takip altına alınan Menci, 22 Şubat’ta Kamışlı’da gerçekleştirilen başarılı nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

BİRBİRLERİNE SALDIRMAYA HAZIRLANIYORLARDI

Taksim planlayıcısı cezasız bırakılmadı

2 farklı suç örgütüne operasyon: 30 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 farklı suç örgütünün Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinde birbirlerine yönelik silahlı saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu belirledi. Ekipler şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların adreslerinde yapılan aramalarda 1 uzun namlulu silah, 1 uzi diye tabir edilen silah, 15 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 776,75 gram uyuşturucu madde, 2 çelik yelek, 2 hücum yeleği, 266 fişek, 28 kurusıkı tabanca fişeği, 22 bin lira ele geçirildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si serbest kalırken 14 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 14 kişi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. - İSTANBUL DHA