Gündem ‘Tamam mı devam mı?’

‘Tamam mı devam mı?’

05.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçim gecesi istifa etmek istediği ancak kurmaylarınca engellendiği iddiası kulislere yansımış, İYİ Parti lideri seçimin ertesi günü olağanüstü kongreye gitme kararını açıklamıştı.

‘Tamam mı devam mı’

COŞKUN ERGÜL / Ankara - Akşener’in kurmaylarına doğrudan “kongrede adayım veya aday değilim” şeklinde bir beyanda bulunmadığı, bu konuda istişareler yapacağı belirtildi. İYİ Parti lideri, bu çerçevede bugün Genişletilmiş Başkanlık Divanı’nı toplayacak. Milletvekillerini ve kurmaylarını dinleyecek.

Haberin Devamı

‘Aday olmalı’

Partili kurmayların çoğunluğu, Akşener’in aday olmasından ve devam etmesinden yana. Çok az da olsa istifa etmesi gerektiği görüşünü savunanlar da var. Partide sadece kurmay kadronun değişmesi gerektiğini söyleyenler de bulunuyor. İYİ Partili bir kurmay, Milliyet’e, “Biz ayrılması taraftarı değiliz. Evet hatalar yaptık, yanlış tercihlerde bulunduk, kıskaç içerisindeydik, acil kararlar aldık. Bu nedenle de oy oranımız düştü ama bunun tek sorumlusu Genel Başkan değildir” dedi. Bir başka kurmay ise “Genel Başkan’ımız demokrat, tabanın sesini dinler. Devam edip etmeyeceğinin kararını kurullarla görüştükten sonra verecektir. Bizim Genel Başkan’ımızdan bir şikayetimiz yok” ifadelerini kullandı.