Gündem ‘Tangonun Senfonisi’ ilk defa Adana’da

‘Tangonun Senfonisi’ ilk defa Adana’da

22.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü Color Tango Orkestrası, ‘Tangonun Senfonisi’nin dünya prömiyerini Adana’da yapacak

‘Tangonun Senfonisi’ ilk defa Adana’da

Müzik otoritelerince dünyanın yaşayan ‘en eski ve iyi orkestrası’ olarak gösterilen Arjantin’in dünyaca ünlü Color Tango Orkestrası, Türkiye’de ilk kez Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) ile birlikte Adana’da ‘Tangonun Senfonisi’ adlı bir konser verecek.
‘Tangonun Senfonisi’ adlı eserin dünya prömiyeri de bu konser ile gerçekleşmiş olacak. Topluluğun daha sonra vereceği Ankara ve İstanbul konserlerinde ise ÇDSO yer alamayacak.

28 Şubat’ta İstanbul
Casa De La Danza Dans Evi’nin organizasyonuyla 27 Şubat’ta Adana Sheraton Otel’de gerçekleştirilecek konserin şefliğini Tulio Gagliordo Varas yapacak. Konserde, Arjantinli 2008 Dünya Birincisi çift Cristina Valeria Sosa-Daniel Nacucchio ve tango yarışması jürilerinin tanınan ismi Garcia-Milena Plebs çifti de Arjantin tangolarından dans gösterileri sunacak.
Color Tango Orkestrası, dünya prömiyerinde Türkiye’de ilk kez bir senfoni orkestrası ile birlikte konser verecek. Orkestra, 28 Şubat’ta İstanbul’da, 10 Mart’ta ise Ankara’da bir konser verecek. Color Tango Orkestrası 1989 yılında kuruldu ve bir yıl sonra Hollanda’da başlayan bir konser serisi ile turneye çıkan orkestra 26 şehir gezdi.