Gündem Tarifsiz özlem sonsuz matem

Tarifsiz özlem sonsuz matem

11.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’üncü yılında tüm yurtta özlemle anıldı... Saat 09.05’te 7’den 70’e herkes Ata’ya saygı duruşunda bulunarak, sevgisini, minnetini ve bağlılığını bir kez daha gösterdi...

Tarifsiz özlem sonsuz matem

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’üncü yılında düzenlenen törenlerde saygıyla anıldı. Yurt genelindeki anma törenlerinde öne çıkanlar özetle şöyle:

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin önceki akşam 21.05’te başlattığı Ata’ya Saygı Nöbeti’ne yüzlerce vatandaş katıldı. Sabaha kadar uyumayan İzmirliler, Atartük’ün ölüm yılı olan 1938’deki “8” rakamını sonsuzluk işaretine çevirerek meşaleler oluşturdu. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene kent protokolü ve vatandaşlar katıldı. Saat 09.05’te sirenler çaldı; saygı duruşuna denizdeki tekneler sirenleriyle, araçlar kornalarıyla eşlik etti.

BURSA’da şehrin her noktasında saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla hayat durdu. İznik ilçesinde zeytin toplayan köylü kadınlar, sirenlerin çalmasıyla ağaçlardan inerek tarlada saygı duruşunda bulundu.

ÇANAKKALE’de, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreninde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Çelenk töreninden sonra vatandaşlar Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

Haberin Devamı

EDİRNE’de Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından vatandaşlar belediye binasında bulunan Atatürk odasını ziyaret etti, Ata’nın yatağını karanfillerle donattı. Keşan’da “Ataya saygı bisiklet turu” gerçekleştirildi.

Tarifsiz özlem sonsuz matem

Madencilerden anma

ZONGULDAK’ta meydanlarda toplanan vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri de saat 09.05’de, Atatürk için ocak girişinde saygı duruşuna geçti.

SAMSUN’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenden sonra vatandaşlar Atatürk Fotoğrafları Sergisi’ni gezdi. İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri oratoryo gösterisi sundu.

TRABZON’da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’ndaki törende Atatürk’ün resmi ve imzasının basılı olduğu siyah tişört giyen anaokulu öğrencilerin İstiklal Marşı’nıa eşlik ettiği anlar görenleri duygulandırdı.

ARTVİN’de 22 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelinin yer aldığı Atatepe’ye Türk bayrağı ile gelen 96 yaşındaki Kore Gazisi Ahmet Sezgin, Atatürk’e saygı duruşunda bulundu.

İskelede saygı duruşu

TOKAT’ta saat 09.05’te hayat 2 dakikalığına dururken, saygı duruşuna geçen vatandaşlara iki inşaat işçisi de çalıştıkları inşaatın 1’inci katındaki iskeleden katıldı.

Haberin Devamı

ADANA’da Atatürk Parkı ve Büyükşehir Belediyesi önünde törenler düzenlendi. Bir otobüs şoförü, Büyükşehir Belediyesi’nin önünden geçerken sirenler çalınca kontağını kapatıp, indi. Yolcular da otobüsün içerisinde saygı duruşuna geçti.

ESKİŞEHİR’de Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda çalışan belediye işçileri ağaçlardan dökülen yapraklarla “Minnetle anıyoruz”, “Atam izindeyiz” yazdı. İşçilerden Hüseyin Taniş, “Her 10 Kasım bize bir yaprak dökümü” dedi.

NİĞDE’nin Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki elma bahçesinde hasat yapan işçiler, Atatürk’ü anmak için saat 09.05’te işi bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

MANİSA’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm hasadı yapan tarım işçileri saatler 09.05’i gösterdiğinde işlerini bırakarak, kamyonun kornası eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ANTALYA’da Konyaaltı sahilinde de denize girmeye gelenlerin saygı duruşuna katıldığı görüldü. Kentte yaşayan Ukraynalıların kurduğu Bereginya Korosu, Atatürk için İzmir Marşı ve Akdeniz Marşı’nı seslendirdi.

Haberin Devamı

MUĞLA’nın Menteşe ilçesinde kurulan halk pazarında da, sirenlerin çalmasıyla alışveriş yapmayı bırakan vatandaşlar saygı duruşuna geçti.

MUŞ’ta 1541 rakımlı Bayrak Tepe’ye taşlarla 1514 metrekarelik Türk bayrağı çizen polisler, saat 09.05’te Ata’ya selam durdu.