Gündem ‘Tarihi değiştirme fırsatı yakaladık’

‘Tarihi değiştirme fırsatı yakaladık’

21.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Genel Merkezi’nde il başkanları ve belediye başkanlarının katıldığı Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın açılışında konuştu.

‘Tarihi değiştirme fırsatı yakaladık’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  - Çalıştayın yapıldığı salona İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile beraber giren Özel, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

SORUMLULUK SIRTINIZDA: Elimizde belediyelerle, rantı yönetme, gençleri ve kendi evlatlarımızı, yakınlarımızı birtakım makamlara getirme, yandaşlarımızı zengin etme fırsatı yakalamadık arkadaşlar. Biz tarihin akışını değiştirme, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Cumhuriyetin tarihini yeniden yazma fırsatını yakaladık. Bize açılan kredi, bir yatırımcı kredisidir. Vatandaş ‘4 yıl bakacağım, nasıl yöneteceksiniz’ demiştir. Eğer bu krediyi 4 yıl doğru kullanırsak, yeni kredi açılacaktır. O yüzden dünya üzerinde hiçbir belediye başkanına verilmemiş sorumluluk, sizin sırtınızdadır. 

SÜRTÜŞME MİLLETE KAYBETTİRİR: Sayın Erdoğan’la yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceğim. Bu süreçte yoksulluk, işsizlik, ekonomik krizlerin toplumsal krizlere dönüşme potansiyeli var. Milletin yetki verdiği iki kişi var. Birisi genel yönetim yetkisini kullananlar, diğeri yerel yönetim yetkisini kullananlardır. Bu iki yapının çatışması, sürtüşmesi, kapışması millete kaybettirir. 

Haberin Devamı

UYARILAR: CHP belediyeciliği mazeret değil çözüm üreten belediyeciliktir. İstihdamda liyakati esas alacağız. Şeffaf mülakatlar yapacağız. Nepotizme, (kayırmacılığa) son vereceğiz. Kişiye göre iş değil işe göre kadro yaklaşımı ile hareket edeceğiz. Yaratıcı, ses getirici işler yapacağız. Harcadığınız her kuruşta vatandaşın hakkının olduğunu unutmayacağız. 

‘Ahlaksız teklifler gelecek’ 

ÜLKEYİ KURTARIN: Sizin bu partiyi tercih ederek siyaset yapmakla ne imkanları elinizin tersiyle ittiğinizi biliyoruz. Bundan sonra da ahlaksız teklifler, şantajlar, bambaşka baskılar olacaktır. Her türlü zorlukta birisinin ne dediğini hatırlayın. (Atatürk posterini göstererek) O birisi karşınızdadır. Her zorluğa karşı inatla, azim ve kararlılıkla dik durmuş bir liderin kurduğu partinin, şimdi milletimizin göreve getirdiği 408 kahramana sesleniyorum; hadi, ayağa kalkın. Bu işi başarın ve bu ülkeyi kurtarın.