Gündem ‘Tartışmanın değil çalışmanın vakti’

‘Tartışmanın değil çalışmanın vakti’

21.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Partililere ‘aday tartışmaları’na son vermeleri çağrısında bulunan Özel, “Kırılanımız, üzülenimiz oldu. Hakkı yenmiş olanlar olabilir istemeden. Bundan önce söylenene, yapılana sünger çekiyoruz. Yarından itibaren halkın partisinin üyelerini büyük mücadeleye davet ediyorum” dedi.

‘Tartışmanın değil çalışmanın vakti’

ANKARA Milliyet - CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Aday listelerine yönelik tartışmaların geride kaldığını vurgulayan Özel, birlik beraberlik çağrısında bulundu. Özel şöyle konuştu: 

Haberin Devamı

GÜCÜNÜZÜ GÖSTERİN: 1 Nisan sonrası acı reçete konuşuluyor. Bu felakete doğru gidecek miyiz yoksa 1 Nisan meselesini 31 Mart akşamı kendi lehimize çevirecek miyiz? Bu gidişata bir kırmızı ışık yakılmazsa, bu hükümete bir sarı kart gösterilmezse 1 Nisan’dan sonrası felakettir. Gücünüzü bu hükümete gösterin. 

CANI SAĞOLSUN: Sayın Akşener’in açıklamalarını dikkatle takip ettim. Ona karşı vereceğim cevap çok sert ve iki kelime. Canı sağ olsun. Biz geçtiğimiz seçimde Cumhurbaşkanlığına layık gördüğümüz belediye başkanlarımızın da, Cumhurbaşkanlığına layık gördüğümüz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da (alkış aldı) liyakatlerine kefiliz, verdiğimiz her oy da helal olsun. Millete faydası olmayan hiçbir tartışmanın tarafı olmayacağız. 

Haberin Devamı

ERDOĞAN’A ‘AYNA’ YANITI: Erdoğan muhalefeti kendi içinde tartışmalara çekmeye çalışıyor. Baktı olmadı, efendim muhalefete ayna tutuyormuş. CHP’nin seçmenine sesleniyormuş. Daha biz geçen sene mayıs ayının 14’üne kadar terörist değil miydik? Hepimize birden ‘Erkekleriniz çürük, kadınlarınız sürtük’ demedi mi? Bu ne yüzsüzlük be kardeşim?  

ŞEVKİ YILMAZ TEPKİSİ: Şevki Yılmaz ile siyasi mücadele edemezsiniz arkadaşlar. Onunla mücadelenin tek yolu var. Bir fosseptik kamyonu bulacaksınız, alıp onu layık olduğu yere deşarj edecek. 

MUHALİFLERE SESLENDİ: Kırılanımız, üzülenimiz oldu. Hak verdik. Hakkı yenmiş olanlar olabilir, istemeden. Helallik istedik. Artık tartışmanın, konuşmanın değil hep birlikte çalışmanın, Erdoğan’ı yenmenin vaktidir. Bundan önce söylenene, yapılana her zamanki gibi sünger çekiyoruz. Ama yarından halkın partisinin üyelerini büyük bir mücadeleye davet ediyorum. 

‘Hatay’da ince eledik sık dokuduk’

Özel konuşmasında Hatay adaylık tartışmalarına yönelik de şunları söyledi: “Hatay ile ilgili kararı vermek için ince eledik, sık dokuduk. 5 büyük araştırma yaptık, Sayın Lütfü Savaş’ı adaylaştırdık. Vatandaşlardan tepkiler yükseldi. Son güne kadar sahadan anket istedik. Bütün anketler, ihtimaller değerlendirildi. Hatay’ı ele geçirip demografisini değiştirmek isteyen ve tüm mezheplerin kardeşçe yaşadığı Hatay’ı alıp da AKP’nin sultasına alıp Hatay’ı Hatay olmaktan çıkaracaklara karşı bütün veriler, bütün bilgiler, örgütümüzün talebi ve anketlerdeki seyre baktığımızda Hatay’da yola Sayın Lütfü Savaş ile devam etmeye karar verdik.”

Haberin Devamı

İzmit’te tartışma

CHP’de, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile İzmit ilçe Başkanı Gökhan Ercan arasında, Belediye Meclis Üyesi aday listesi tartışması yaşandığı, Hürriyet’in adaylıktan çekileceğini söylediği iddia edildi. CHP Kocaeli İl Başkanı Sarı, Milliyet’e “İçeriden çekilmiş bir dosyası yok. Geçen hafta verdik adaylık başvurusunu. Meclis için toplantı vardı, orada bir alınganlık olmuş. Toparlarlar” dedi. ● MEHTAP GÖKDEMİR AnkaraCHP’de, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile İzmit ilçe Başkanı Gökhan Ercan arasında, Belediye Meclis Üyesi aday listesi tartışması yaşandığı, Hürriyet’in adaylıktan çekileceğini söylediği iddia edildi. CHP Kocaeli İl Başkanı Sarı, Milliyet’e “İçeriden çekilmiş bir dosyası yok. Geçen hafta verdik adaylık başvurusunu. Meclis için toplantı vardı, orada bir alınganlık olmuş. Toparlarlar” dedi. ● MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Haberin Devamı

Krizi çözen ‘15 dakika’

CHP lideri Özel önceki gün görüştüğü Lütfü Savaş’a “Sizin de destekleyeceğiniz bir adayla çıkalım” önerisini sundu ancak Savaş “CHP’nin adayı değilsem, bağımsız adayım” dedi. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ile Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Genel Merkez’le Savaş arasında adeta mekik dokundu. Hatay örgütünün büyük bölümü de Savaş’ın arkasında oldu. Kurmaylarıyla konuyu masaya yatıran Özel, gecenin ilerleyen saatlerinde Savaş ile ikinci kez görüştü. 15 dakika süren görüşmede Özel’in, “Madem örgüt istiyor, il istiyor, adaylar istiyor, adayımız sizsiniz” sözleri üzerine Savaş “Bu seçimi alacağım. Sizi mahcup etmeyeceğim” dedi. ● MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

‘Aday olmasaydım iktidar kazanırdı’

HABER MERKEZİ - CHP Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’da dün düzenlediği mitingte destek verenlere teşekkür etti. 15 yıldır Hatay’ı yönettiğini vurgulayan Savaş, her şeyin başının güven olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu güven parayla, şöhretle, şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor. Bu güven sizin hayattaki duruşunuzdur. Ben aday olmasaydım iktidar yüzde 60’larla, yüzde 65’lerle seçimi kazanırdı. Atatürk’ün emanetini bizi yalnız bırakanlara teslim edemezdik. Biz sevdamızdan vazgeçmiyoruz. Her türlü kumpasa rağmen bana güvenip Hatay’ı bize emanet eden Sayın Genel Başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.”