Gündem Tatil günlerinde deneyebileceğiniz harika bir lezzet

Tatil günlerinde deneyebileceğiniz harika bir lezzet

30.04.2018 - 13:53 | Son Güncellenme:

Krep; küçük büyük herkesin severek tükettiği bir lezzettir. Gerek hafifliği gerekse kişinin istediği şekilde tüketebilmesi ile özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tatil günlerinde deneyebileceğiniz harika bir lezzet

Krep, kahvaltılıklara da oldukça yakışan bir lezzettir. Kahvaltıda ekmek tüketmek yerine krep tüketmek de kahvaltıdaki alışkanlıklar arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Krep için gerekli malzemeler nelerdir?

Krep için gerekli malzemeler aşağıda yer almaktadır. Kişi yapmak istediği miktara göre aşağıda verilen malzemeleri iki katına çıkarabilir veya yarıya düşürebilir.

· İki adet yumurta

· Bir bardak un

· Bir bardak süt

· Tuz, baharat

Krep nasıl yapılır?

Derin bir kaba bir bardak süt ve iki adet yumurta eklenerek çırpıcı yardımı ile bunlar karıştırılır. Daha sonra bir elek yardımı ile bir bardak un elenerek karışıma ilave edilir. Tuz serpilir. Karışım, çırpıcı yardımı ile iyice karıştırılarak krepin harcı hazırlanır. Daha sonra geniş bir tavada eğer tereyağı kullanılacaksa tereyağı eritilir. Sıvı yağ kullanılacak ise sıvı yağ tavaya dökülür. Bir süre ısınması beklendikten sonra akışkan kıvamdaki krep harcı tavaya kepçe yardımı ile dökülür. Krep harcı tavaya iyice dağıtılır. Alt kısmı kızarıp üst kısımdaki sıvı görünüm tamamen kaybolunca krepin tersi çevrilir ve iki tarafı iyice kızarıncaya kadar işleme devam edilir.

Haberin Devamı

Krep yapılırken dikkat edilmesi gerekenler

Krep hazırlarken tavanın aşırı kızmış olmamasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde krep yanabilir. Bunun yanında krep harcının sıvılığı da kontrol edilmelidir. Ne çok akışkan ne de çok katı bir kıvamda olması gerekmektedir. Bu şekilde doğru bir sonuca ulaşılacaktır. Örneğin karışımın kıvamının biraz fazla olması durumunda oran ayarlanamayıp krep kalın olabilmektedir. Krep harcına dilenirse kabartma tozu eklenip pofuduk hamurlar da elde edilebilir. Fakat standart krep tariflerinde kabartma tozu kullanılmamaktadır.

Krep hazırlanırken dikkat edilmesi gereken belki de en önemli husus ise krepi doğru bir biçimde ters çevirebilmektedir. Bunu kişi ya tavanın kapağı ile gerçekleştirmelidir ya da el maharetine güveniyor ise tavayı sallayarak krepi düzgün bir biçimde çevirmelidir.