Gündem Tatilciler yollarda

Tatilciler yollarda

08.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı dolayısıyla verilen 9 günlük resmi tatili, tatil beldelerinde veya memleketlerinde geçirmek isteyen binlerce vatandaş önceki günden itibaren yollara düştü.

Tatilciler yollarda

Bazı bölgelerde trafik yoğunluğu gözlenirken, trafik ekipleri de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için görev başındaydı. Ulaşımda 43 ilin geçiş noktasındaki “kilit kavşak” Kırıkkale’de, trafik yoğunluğu önceki akşam başlarken, dün öğlen saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Ankara-Samsun D-200 karayolunda oluşan araç trafiği “dron” ile havadan görüntülendi.

Haberin Devamı

Kocaeli’nin Kuzey Marmara Otoyolu Ankara istikameti T2 tünelinde ise dün seyir halinde olan TIR alev alev yandı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etse de, TIR’dan geriye sadece iskeleti kaldı. 

Tatil rezervasyonlarının yüzde 100 arttığı belirtilen Muğla’nın Bodrum ilçesinde ise yerli ve yabancı turistlerle birlikte bayramda nüfusun 1 milyonu bulabileceği ifade edilirken, trafik ise bayrama 2 gün kala kilitlendi. Bodrum Belediyesi çalışma saatlerini 24 saate çıkardı.

Hız ihlaline yönelik sistemler devrede

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce (EGM) Kurban Bayramı öncesi, trafikte Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) gibi ortalama hız ihlal tespit sistemlerinin devrede olduğu vurgulandı.