Gündem TBMM Başkanı Kurtulmuş: Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın

15.07.2023 - 12:38 | Son Güncellenme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü fotoğraf sergisi ile anma töreninde konuştu. Kurtulmuş, 'Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Bütün bu 'Su uyur, düşman uyumaz' tezini bilen milletimiz; bu millete karşı ihanet içerisinde olma potansiyeli bulunan, dahili ve harici düşmanlarımıza karşı uyanık olacağız, bir olacağız, beraber olacağız. Farklılıklarımızı milli meselelerde bir kenara bırakacağız. Allah'ın izniyle bu milleti kıyamete kadar yaşatacağız' dedi.

TBMM'de, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi ve kısa film gösterimi düzenlendi. TBMM Şeref Holü'ndeki törende, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Haberin Devamı

Ardından 15 Temmuz anısına hazırlanan kısa film gösterimi yapıldı. Açılış konuşmasını, darbe gecesinde dönemin TBMM Başkanı olarak Meclis Genel Kurulu'nu açan İsmail Kahraman yaptı. Kahraman, darbe girişiminde Meclis'te yaşananları anlatarak, o gecenin unutulmaması gerektiğini belirtti.

'O GECEYİ GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz gecesinin 2 tarafı olduğunu ifade ederek, "Bir tarafında alçaklık, karanlık, insanlara ve millete karşı düşmanlık, bir tarafta hile ve desise, yabancıların emelleri ile kendi emellerini tevhit etmiş emperyalistlerin uşağı olan zihniyet, ülkeyi bir darbeye, darbenin ardından iç savaşa ve belki de ardından bazı emperyalist güçlerin işgaline hazırlamak üzere teşebbüse geçmiş olan ve esasında önceden çok iyi hazırlanmış, planlanmış bir darbe teşebbüsünün aktörleri. Diğer tarafta ise hiçbir şeye hazırlanmamış, spontane olarak yollara çıkmış, milli birliği ve beraberliği korumak için canını siper etmiş, meydanları doldurmuş, millet iradesine sahip çıkmak kararlılığıyla her yeri, bütün alanları darbecilerin karşısına çıkarak kapatmış olan, şuuruna, gerçekten geleceğine sahip çıkan demokrasisine, ülkesine, bayrağına, mukaddesatına sahip çıkan bir millet. 15 Temmuz 2016 gecesi kötülüğün ve iyiliğin karşı karşıya kaldığı, kötülüğün de iyiliğin de zirvede olduğu unutulmaz bir geceydi. O geceyi sadece o gecede yaşanan hatıraları canlı tutmak bakımından değil, aynı zamanda milletimizin karşısına bir daha böylesine meşrun bir saldırı çıkmasın diye çok iyi şekilde anlamalı, anlatmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın

'BU ÜLKEYİ KIYAMETE KADAR ÖZGÜRCE YAŞADIĞIMIZ, DÜNYANIN EN GÜZEL ÜLKESİ OLARAK VAR OLMASI İÇİN GAYRET SARF EDECEĞİZ'

15 Temmuz’u unutturmayacaklarını söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Şehitlerimizin her biri sadece şehitler kervanının isimleri, oraya yazılmış birer unsuru, kahramanı değil, aynı zamanda milletin gönlünde kıyamete kadar yaşayacak, milli iradeyi düşmanın çizmesi altında çiğnetmeyen asil ve aziz kahramanlar olarak anılacaklardır. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bir hikaye gibi değil, bir destan gibi anlatacağız. 15 Temmuz'u bir masal, hikaye gibi değil, aynı zamanda ders çıkarılacak bir demokrasi dersi olarak anlatacağız. Bu milletin geleceğini aydınlık kılan milli günlerimizden biri olarak, Allah'ın izniyle kıyamete kadar yaşayacağız, yaşatacağız. Bu çerçevede emeği geçen herkesin kişisel hikayelerinin üstünde, bir ortak ulusal hikayeye sahip olmanın kıvancını da kıyamete kadar yaşayacağız. Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Bütün bu 'Su uyur, düşman uyumaz' tezini bilen milletimiz; bu millete karşı ihanet içerisinde olma potansiyeli bulunan, dahili ve harici düşmanlarımıza karşı uyanık olacağız, bir olacağız, beraber olacağız. Farklılıklarımızı milli meselelerde bir kenara bırakacağız. Allah'ın izniyle bu milleti kıyamete kadar yaşatacağız. Bu ülkeyi kıyamete kadar hep birlikte bayrağının gölgesinde özgürce yaşadığımız, dünyanın en güzel ülkesi olarak var olması için gayret sarf edeceğiz."

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın

Haberin Devamı

Kurtulmuş ve beraberindekiler, daha sonra da 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi Meclis'te çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.