Gündem TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hesap edemedikleri şey bu milletin cesareti, kahramanlığıdır

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hesap edemedikleri şey bu milletin cesareti, kahramanlığıdır

15.07.2023 - 15:09 | Son Güncellenme:

TBMM'deki törene katılan Meclis Başkanı Kurtulmuş, ortak bilinç mesajı vererek FETÖ'cülerin darbe girişiminde milletin cesareti ve kahramanlığını hesap edemediklerini söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hesap edemedikleri şey bu milletin cesareti, kahramanlığıdır

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma törenine katıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, siyasi partilerin temsilcileri, Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve diğer yetkililer de katıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Kurtulmuş, atılan bombaların Türkiye’nin bağımsızlığına, Türkiye’nin geleceğine atılan bombalar olduğunu söyleyerek, “Herkes büyük kahramanlık destanının parçası oldu. Ama sonuç itibarıyla 15 Temmuz akşamını unutmayacağız ve unutturmayacağız. İçinde nice hikmetlerin, nice derslerin var olduğu büyük direniş, kahramanlık, diğer taratan büyük bit ihanetti” ifadelerini kullandı.

'HERKES BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANININ PARÇASI OLDU'

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 15 Temmuz'da Türkiye’nin her yerinde bir taraftan ihanet kol gezerken, diğer taraftan direniş ve kahramanlık destanları ortaya konulduğunu dile getirerek, "Bu ihanet ve kahramanlık destanlarının eş zamanlı olarak yaşandığı mekanlardan birisi de içinde bulunduğumuz gazi meclisimizdir. Hemen şuraya atılan bomba, az ilerideki genel kurul salonunun yanına atılan bomba o akşam sadece büyük millet meclisini yok etmek için değil Türkiye’nin bağımsızlığını, Türkiye’nin demokrasisini, Türkiye’nin geleceğini yok etmek için atılmış bombalardı. O bombalara rağmen hemen karşı tarafta Genelkurmay’ın önünde mücadele eden insanların verdiği büyük mücadele, hemen bu meclisin içerisinde o gün meclis salonuna gelen başta başkanımız İsmail Kahraman Bey olmak üzere bütün siyasi partilerin mensubu değerli kardeşlerimiz herkes bir büyük kahramanlık destanının parçası oldular. Hepsinden Allah razı olsun. Allah bir daha bu ülkeye böyle bir şey yaşamayı asla göstermesin, milletimizi bu tür belalardan uzak tutsun" dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hesap edemedikleri şey bu milletin cesareti, kahramanlığıdır

Hiç hesaba katamadıkları şey milletin sokaklara döküleceği cesareti ve kahramanlığıydı. O geceki direniş olmasaydı hala birilerinin darbe yapma hevesleri saklı duracaktı. O gece darbe geleneği çöp tenekesine atılmıştı. Türk milleti o gece yerli ve milli duruşun ne olduğunu bütün dünyaya gösterdi. O gece herkesin ortak paydası Türkiye oldu. Devletin hepimizin ortak yeridir. Devlet ele geçirilecek yer değil millet adına hizmet edecek bir üst mekanizmadır. Gelecek dönem Türkiye’nin sözünün daha güçlü olduğu bir yüzyılın başlangıcıdır. Biz 15 Temmuz'u unutmayacağız unutturmayacağız.

'MİLLET, CAN SİPARENE SOKAKLARA ÇIKTI'

Kurtulmuş, 15 Temmuz'un sadece yönetime el koyarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve mevcut hükümeti iş başından uzaklaştırma hedefini taşıyan karanlık bir teşebbüs olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bu aynı zamanda iç savaşı tetiklemek üzere düğmeye basılmış olan, kökü dışarıda olan bir teşebbüstü. Ayrıca bu teşebbüs sadece adına FETÖ dediğimiz bir dar grubun ordunun içerisinde öbeklenmiş ve odaklanmış bir ihanet çetesinin işi değil, apronda sırasını bekleyen başka ihanet çetelerinin de işin içinde olduğu, uluslararası güçlerin de destek verdiği son derece karmaşık ve son derece komple dizayn edilmiş bir darbe teşebbüsüydü. Bu özelliğiyle sadece bir çeteyi değil, bir grubu değil emperyalist bir teşebbüsü de işaret etmek, bilmek, anlamak ve gelecek nesillere anlatmak durumundayız. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün bu özellikleriyle de birlikte hiç hesaba katamadıkları bir şey milletin sokaklara, meydanlara çıkıp, direnebilme kabiliyetini göstereceğiydi. Allah’a çok şükür bu millet imanı kadar aziz bildiği vatanını korumak, ülkesini korumak, işgalcilere imkan tanımamak için can siperane bir şekilde sokaklara çıktı."

Haberin Devamı