Gündem TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vatandaşlarımız demokrasi şöleninin paydaşı oldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vatandaşlarımız demokrasi şöleninin paydaşı oldu

21.07.2023 - 20:55 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu’nun Fatsa ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi Toplu Açılış Törenine katıldı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vatandaşlarımız demokrasi şöleninin paydaşı oldu

Açılış programında konuşan ve 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne değinen Kurtulmuş, "Türkiye'de 2023 yılında 2. turu 28 Mayıs'ta tamamlanan seçimleri hem birinci turu hem de ikinci turu itibariyle sadece Türkiye'de izlenmedi, dünyanın dört bir tarafında izlendi. Bütün ülkeler, Türkiye'nin 2023 seçiminin, dünyanın 2023'teki en önemli seçimi olduğunun altını çizdi. Kimisi dostane bir şekilde Türkiye'deki gelişmeleri izledi kimisi Türkiye'nin nasıl evrileceğine ilişkin bazı kaygılarını taşıyarak bu süreci izledi. Ama ne olursa olsun sonuçta Türkiye'de yaşadığımız seçim, hep beraber yaşadığımız seçim, her alanda örnek gösterilecek bir seçim oldu. Seçimlere ilk turda yüzde 87’nin üstünde, ikinci turda ise yüzde 85’in üstünde rekor bir katılım oldu. Vatandaşlarımız oy veren seçmenlerimiz demokrasi şöleninin paydaşı oldu. Ayrıca sadece katılımın yüksekliği dolayısıyla değil, Türkiye'nin her yerindeki seçim kampanyaları sırasında demokratik standartları çok yüksek bir kampanya süreci, dünyaya örnek olacak bir seçim sürecinin geride bırakılmasına vesile oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vatandaşlarımız demokrasi şöleninin paydaşı oldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, konuşmanın ardından protokol üyeleriyle birlikte tesislerin açılışını yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vatandaşlarımız demokrasi şöleninin paydaşı oldu

ÜNYE'DE DE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Fatsa’daki açılış programlarının ardından, Ünye ilçesinde de toplu açılış törenine katıldı. Ünye Binicilik Tesisleri’nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Kurtulmuş, Türkiye’nin hep büyük hedeflerin peşinde olması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, "Biz büyük bir milletin ahfadıyız. Tarihi okurken hikaye okur gibi, masal okur gibi okumak bize yakışmaz. Tarihten ders alarak, tarihte olanlardan ders alarak yolumuza devam edeceğiz. Hep önümüze büyük hedefler koyacağız. Türkiye olarak daha güçlü, daha büyük bir ülke olmak için mücadele edeceğiz. Elimizdeki imkânları en güzel şekilde gençlerimiz, evlatlarımız için kullanacağız. Türkiye öyle iki günü eşit bir ülke olamaz. Hep büyük hedeflerin, büyük amaçların, büyük ufukların, büyük ülkelerin peşinde olacağız. Bu çerçevede Türkiye’nin güçlenmesinin yolunun da mutlaka şehirlerimizin güçlenmesinden geçtiğini bileceğiz. Böylece daha güçlü bir şekilde yürüyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

'HEP BERABER SAFLARI SIKLAŞTIRACAĞIZ, AYNI HEDEFE YÜRÜYECEĞİZ'

"Herkes bulunduğu yerdeki işini en iyi şekilde yapacak ki, ülkemiz daha ileriye gitsin, daha güçlü olsun" diyen Kurtulmuş, "Bu sorumlulukla, bu kararlılıkla, bu bilinçle hep beraber safları sıklaştıracağız, aynı hedefe yürüyeceğiz, aynı istikamette mücadele edeceğiz ve Türkiye’yi sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye Yüzyılı ile ikinci yüzyılına taşımak için gayret ile mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasının ardından amatör spor kulüpleri için ayrılan kuraların çekimini gerçekleştirdi. Kura çekiminin ardından Kurtulmuş, yapımı tamamlanan projelerin açılış kurdelesini kesti.