Gündem TDP, CHP’ye katılıyor

TDP, CHP’ye katılıyor

09.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’den Erzincan Milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Türkiye Değişim Partimizle, Cumhuriyet Halk Partimizin birleşme çalışmaları bugün itibariyle başlamıştır” dedi.

TDP, CHP’ye katılıyor

TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi bugün elini taşın altına koymuştur; Kılıçdaroğlu’nun yanında olmaya ve dik durmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Türkiye Değişim Partisi’nin aldığı bu kararla tarihin doğru yerinde yer alacağını kaydeden Sarıgül, “Bugün itibariyle ayrıştıran değil, bütünleştiren olan adımı atıyoruz. Türkiye Değişim Partimizle, Cumhuriyet Halk Partimizin birleşme çalışmaları bugün itibariyle başlamıştır. Partimizin bugünkü MYK toplantısında; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Türkiye Değişim Partisi’yle Cumhuriyet Halk Partisi’ni birleştirelim’ önerisi görüşülmüş ve karara bağlanmıştır. Arkadaşlarımızın büyük bir bölümünün oy birliğiyle, ‘Cumhuriyet Halk Partisi’yle birleşelim’ anlayışı çok önemli ölçüler içeresinde yer bulmuş ve bugün itibari ile bu adım atılmıştır. Yerel seçimlerde büyük bir başarıya imza atacağız. Bu başarının mimarı da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İBB adaylığı iddiası

Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak, Ekrem İmamoğlu yerine Sarıgül’ün adını dillendirilmeye başlandığı iddia edildi. Gazeteci Candaş Tolga Işık, Sarıgül’ün kendisini aradığını belirterek, Sarıgül’ün “Şu ana kadar bana gelen böyle bir şey olmadı. Böyle bir adaylık söz konusu değil. Ben geri dönüp bakmam!” dediğini kaydetti. l HABER MERKEZİ