Gündem ‘Tek adam sistemi kurumları boşaltmış’

‘Tek adam sistemi kurumları boşaltmış’

11.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Adıyaman’ı ziyaret etti.

‘Tek adam sistemi kurumları boşaltmış’

HABER MERKEZİ - Besni ilçesinde depremzedelerle bir araya gelen Akşener, ardından yaptığı basın açıklamasında “Depremden sonra bölgeye giden milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarından oluşan heyetten sahaya ilişkin bilgi almaya başladık. O bilgiler ışığında mümkün olduğunca bir canın kurtulabilmesi için her kapıyı çaldık, çalmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla insanlarımızın kurtarılabilmesi için elden gelen gayreti göstermeye çalıştık” dedi. 

Haberin Devamı

Akşener, “Tüpler üzerinden hem ısınma hem aydınlanma hem de yemek pişirmeye dair bir çalışma var. Onu sahadan aldığımız bilgiler ışığında Cumhurbaşkanı’na ben iletmiştim. Dolayısıyla bu başladı. Şimdi ilaç. Salgın hastalık çıkacağından korkumuz var” diye konuştu.

Çocuk uyarısı

“Böyle dönemlerde çocuk çalınır” diyen Akşener, şunları söyledi:

“Annesini, babasını kaybetmiş çocukları Allah rızası için devletin kurumlarına teslim edin. Diyelim ki ulaşamadınız, bizi arayın.”

Akşener “Şunu söylemek zorundayım; bu tek adam sistemi, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi kurumlarımızın içini boşaltmış, kurum diye bir kavram kalmamış, devlet aklı diye bir kavram kalmamış. Buna bağlı olarak da liyakat ortadan kalmış” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İYİ Parti’den 4 öneri

İYİ Parti, depremzedelerin haklarının korunması için yetkililere uyarılarda bulundu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından yapılan açıklamada, “Depremde yıkılan ve ağır hasar gören binalara ilişkin bazı yerlerde enkaz kaldırma çalışmalarına başlandığı bilgisi mevcuttur. Bu sebeple mağdur olan vatandaşlarımızın haklarını arayabilmeleri için alınması gereken acil önlemler konusunda yetkilileri uyarıyoruz” denilerek yapılması istenenler şöyle sıralandı:

Bina yapı sorumluları hakkında hukuki ve cezai davaları açılabilmesi için enkazlar kaldırılmadan önce binaların adres ve tapu künyeleri belirtilerek karot vb. inşa numuneleri alınmalıdır.

Bina proje, yapım ve denetim sorumluları hakkında cezai soruşturmaların akamete uğramaması için sorumlulara yurt dışı çıkış yasağı getirilmelidir.

Deprem mağdurlarının hukuki başvurularında alınacak başvuru harç ve yargılama giderlerinden muaf tutulması için Adli Yardım Sistemi devreye sokulmalıdır.

Hırsızlık, yağma vb. olaylarla ilgili gerekli güvenlik ve adli tedbirler en kati şekilde uygulamaya konulmalıdır.