Gündem Tekli uçuş yapan yamaç paraşütçüsü kurtarıldı

Tekli uçuş yapan yamaç paraşütçüsü kurtarıldı

03.09.2021 - 20:14 | Son Güncellenme:

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 800 metre yüksekliğindeki Yassı Tepenin zirvesinden yamaç paraşütüyle tekli uçuş yapan Ersin Cömert (30), kısa süre sonra Alanya Kalesindeki kayalık bölgeye düştü. Sarp kayalığa çakılıp, ağır yaralanan Cömert, helikopterle kurtarıldı.

Deniz seviyesinden 800 metre yükseklikteki Yassı Tepeye saat 14.00 sıralarında, yamaç paraşütüyle uçuş yapmak için gelen Ersin Cömert, kendisini boşluğa bıraktı. Tekli uçuş yaparak bir süre havada süzülen Cömert, Alanya Kalesi eteklerindeki yarımadaya geldiği sırada rüzgarın da etkisiyle paraşütün kontrolünü kaybetti ve sarp kayalıklara çakıldı. Cömertin düştüğünü gören çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

Haberin Devamı

İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik, AKUT, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle ekipler, yaralı Cömerte güçlükle ulaştı. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına bağlı Sikorsky helikopter, 2nci sortisinde aşağıya sarkıtılan halatla Cömerti almayı başardı. Helikoptere alınan Cömert, Kestel Mahallesinde bulunan piste götürüldü. Cömert, buradan da sağlık ekipleri tarafından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek tedaviye alındı.

Ersin Cömert'in yamaç paraşütü öğrencisi olduğu öğrenildi.

Tekli uçuş yapan yamaç paraşütçüsü kurtarıldı