Gündem ‘Teklifini kabul etmeyince ezdi’

‘Teklifini kabul etmeyince ezdi’

27.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adana’da, tartıştığı eski erkek arkadaşı İbrahim Deveci (34) tarafından kamyonetle ezilen ve 40 gün yoğun bakımda kalıp, sağlığına kavuşan Ece Çelik (24), tutuksuz dört sanığın yargılandığı davada ilk kez duruşmaya katılıp ifade verdi. Çelik, “İbrahim, ‘Yeniden sevgili olalım mı?’ diye sordu. Olumsuz yanıt verince çarpıp kaçtı” dedi.

‘Teklifini kabul etmeyince ezdi’

Özel bir televizyon kanalında katıldığı yemek yarışmasında birinci olan Çukurova Üniversitesi İç Dekorasyon Bölümü öğrencisi Çelik, 31 Temmuz 2017’de eski erkek arkadaşı Deveci tarafından kamyonetle ezildi. Ağır yaralanan Çelik, bir gözünü kaybedip bitkisel hayata girerken, gözaltına alınan Deveci, sevk edildiği nöbetçi mahkemede ‘ev hapsi’ kararı verilerek salıverildi.

Haberin Devamı

21 yıl hapis talebi

Kendisini, “Ben Ece’nin sevgilisi değilim. Olay günü kendisini eve bıraktığımda Ece’nin gerçek sevgilisi ve arkadaşları gelerek benim başıma silah dayadı. Ece’yi zorla araçtan indirdi. Ben olayın şokuyla oradan ayrıldım. Nasıl yaralandığını bilmiyorum” diye savunan Deveci, savcılığın itirazı üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha sonra Deveci’nin de aralarında bulunduğu dört kişi hakkında, 16 yıldan 21 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bu arada Deveci, tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

40 gün yoğun bakımda kalıp, tedavinin ardından sağlığına kavuşan ancak bir gözü görme yetisini yitiren Çelik, Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davada, ilk kez duruşmaya katıldı. İfadesinde Deveci ile bir süre sevgili olduklarını daha sonra ayrıldıklarını anlatan Çelik, “Ayrıldıktan sonra İbrahim ile buluştuk. Bana ‘Yeniden sevgili olalım mı?’ diye sordu. Ben de olumsuz yanıt verdim. Israr etmesine rağmen kabul etmedim. Daha sonra beni evin önüne getirdi. Burada yaşanan tartışmada bilerek çarpıp kaçtı” dedi. Sanık Deveci suçlamaları kabul etmezken, duruşma ertelendi. ? ADANA DHA