Gündem Tekmeci saldırgan ağız değiştirdi

Tekmeci saldırgan ağız değiştirdi

04.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Otobüste şortlu hemşireyi tekmelerle darp eden Abdullah Çakıroğlu, dünkü duruşmada ifadesini değiştirdi. İlk ifadesinde ‘Oturuşu çok müstehcendi’ diyen saldırgan, bu kez ‘İki kişilik yer kaplıyordu’ dedi

Tekmeci saldırgan  ağız değiştirdi

İstanbul’da hemşire Ayşegül Terzi’ye “şort giydiği” bahanesiyle saldıran Abdullah Çakıroğlu’nun yargılanmasına dün devam edildi. Mahkemedeki ilk ifadesinde “Manevi duygularım tahrik oldu. Oturuşu müstehcendi” diyen Çakıroğlu, dünkü duruşmada, “Olay günü ilaçlarımı kullanmamıştım. Fazla bir şey hatırlamıyorum. Hatırladığım, iki kişilik yer kapladığıdır” diye ifade verdi.
Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, şikayetçi Terzi gelmezken, bir önceki celse hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan sanık Çakıroğlu katıldı. Terzi’nin avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, İzmir Baro Başkanlığı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Türkiye Barolar Birliği avukatları da yer aldı. Çakıroğlu’nun arka kapıdan alındığı duruşma salonunda çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı.
‘Tüm kadınlara karşı’
Mahkeme hakimi, sanık Çakıroğlu hakkında Adli Tıp Kurumu’ndan akıl sağlığının yerinde olduğuna dair verilen rapora ilişkin avukatının itirazda bulunduğunu tutanağa geçirdi. İtirazı eleştiren Ayşegül Terzi’nin avukatı Birsen Baş Topaloğlu, “Bu suç tüm kadınlara karşı işlenmiştir. Biz kadınlar olarak güvende değiliz. Kendisi kadınlardan nefret ediyor. Dışarıda olması başka suçları işleyeceği anlamına da geliyor. Tutuklanmasını talep ederiz” dedi.
‘İlaç almamıştım’
Sanık avukatı Şemsi Dak ise dava aşamasında Çakıroğlu’nun haksız yere tutuklandığını öne sürerek, “Ortada bir mağdur ve sanık var. Bu bir emsal oluşturma davası değil. Müvekkilim manik depresif. Tanımadığı bir kadına tekme atmış. Daha önce tedavi görmüştür. Bu Adli Tıp raporu gerçeği yansıtmamaktadır. Yeniden rapor hazırlansın” dedi.
Bir önceki duruşmada “Otosinbüste manevi duygularım tahrik oldu. Oturuşu müstehcendi” diyen sanık Çakıroğlu bu kez “Olayla ilgili bir şey hatırlamıyorum. Normalde ilaç kullanıyordum. Olay günü ilaçlarımı kullanmamıştım. Fazla bir şey hatırlamıyorum. Hatırladığım, iki kişilik yer kapladığıdır” dedi. Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, olay günü darp edilen Ayşegül Terzi hakkındaki Adli Tıp raporunun hazırlanmaması nedeniyle duruşmayı erteledi. Sanığın tutuklanma talebinin reddine karar veren mahkeme, sanık avukatının Abdullah Çakıroğlu hakkındaki Adli Tıp Kurumu raporuna yaptığı itirazı da reddetti. Mahkeme hakimi, Çakıroğlu’nun duruşmalardan vareste tutulması talebini de reddederek, duruşmayı erteledi.

Kadınlardan destek

Ayşegül Terzi’ye destek olmak için adliyeye gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri açıklama yaptı. Adliye önünde “Laiklik için direneceğiz” pankartı açan grup adına konuşan Meltem Figen, “Biz istediğimizi giyme, istediğimiz yerde istediğimiz zamanda bulunma hakkını kimseye teslim etmeyeceğiz. Sanığın bu davadan alacağı ceza tüm yaşam hakkımıza gasp edenler için emsal teşkil edecektir. Bu ülkede yasa koyanlar ve uygulayanlar bilmelidirler ki kadınlar asla haklarından ve özgürlüklerinden vazgeçmeyecektir” dedi.