Gündem Terör hedefleri tek tek vuruluyor

Terör hedefleri tek tek vuruluyor

07.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı yerleşkesine yönelik terör saldırısının ardından terör örgütü PKK’nın Irak ile Suriye’nin kuzeyindeki hedeflerine yönelik art arda büyük çaplı ve şiddetli 4 hava harekatı düzenlendi.

Terör hedefleri tek tek vuruluyor

AYDIN HASAN Ankara - İlk 3 hava harekatında savaş uçakları, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil, Gara ve Asos bölgelerindeki 58 hedefi imha etti. Harekatlarda; F-16 savaş uçaklarının yanı sıra SİHA, İHA, TİHA, Hava İhbar Kontrol Uçağı ve tanker uçağı da görev yaptı. 4. hava harekatı ise Rusya ve ABD’nin etkinliği nedeniyle daha hassas bir hava sahasına sahip Suriye’nin kuzeyinde düzenlendi. Perşembe akşamı saat 23.00 sıralarında Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde bulunan 30 PKK-YPG hedefi bombalandı. Harekat ile barınakların yanı sıra örgüte ait petrol tesisleri, yakıt depoları ve toprak altında bulunan sığınaklar da hedef alındı. Hava operasyonu, sınır hattında 30 kilometre derinliğe uzanan bir hatta yapıldı.

Haberin Devamı

Bu derinlikteki bir hava harekatında, SOM gibi 200 artı kilometre menzilli havadan karaya seyir füzeleri sayesinde F-16 savaş uçaklarının Türk hava sahası dışına çıkması gerekmiyor. Suriye hava sahası içinde ise ağırlıklı olarak İHA ve SİHA’lar görev yapıyor. TSK, dün gece saat 22.00 sıralarında Suriye’nin kuzeyindeki YPG hedeflerini bir kez daha vurdu. Milli Savunma Bakanlığı, ‘Demirden pençelerimizle devam’ notuyla yaptığı açıklamada icra edilen hava harekatında içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen sözde karargâh, barınak ve depolardan oluşan 15 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. TSK, önceki akşam Fırat Kalkanı Harekât bölgesindeki Dabık üs bölgesine düzenlenen terörist saldırıya da karşılık verdi. Topçu atışlarında 26 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi.