Gündem Terör örgütüne ‘kasım darbesi’

Terör örgütüne ‘kasım darbesi’

02.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DAEŞ’e yönelik yurt genelinde süren operasyonlar kapsamında kasım ayında terör örgütünün üst düzey sorumluları olduğu belirlenen çok sayıda yabancının da bulunduğu 634 kişi gözaltına alındı, 91 örgüt mensubu tutuklandı.

Terör örgütüne ‘kasım darbesi’

Operasyonlarla teröristlerin gerçekleştirmeyi planladığı çok sayıda canlı bomba eylemi de engellendi. Operasyonlarda örgüte muhalif öz kardeşini infaz ettiği görüntüsü sosyal medyada paylaşılan Iraklı Abdulhalık Abdulkadir Ali, 3 kişi ile Kayseri’de yakalandı.
İstanbul’da düzenlenen operasyonda ise alışveriş merkezlerinde sansasyonel eylem hazırlığında olan DAEŞ’in 6 kişilik hücresi çöketilirken, tamamı yabancı uyruklu 83 kişi gözaltına alındı. Ankara’da da haklarında yakalama kararı çıkarılan 245 şüpheliden 173’ü yakalandı.
Hanzala’ya müebbet
Operasyonlarda yakalanan 634 şüpheliden 91’i tutuklanırken, yargılamaları sona eren teröristler 7 yıla kadar hapis cezalarına çarptırıldı.
Yargılanan teröristler arasında bulunan, üst düzey yöneticisi “Ebu Hanzala” kod adlı Halis Bayancuk’un hakkında “Anayasa’yı ihlal”den ağırlaştırılmış müebbet, “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan 15 yıldan 22 yıla kadar ve “silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak”tan 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. l Malatya AA

El Kaide üyesi tutuklandı

Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yakalanan 22 yaşındaki K.K. sevk edildiği mahkeme tarafından terör örgütü El Kaide ile bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklandı.