Gündem Teşekkürler MSC Aurelia

Teşekkürler MSC Aurelia

18.05.2023 - 06:58 | Son Güncellenme:

Deprem felaketinin ardından üç ay içinde binden fazla depremzedeye konaklama imkanı sunan MSC Aurelia, İskenderun’dan ayrıldı. Kaptan Dumitru Rusu’ya deprem sürecindeki yardımları nedeniyle plaket verdi.

Teşekkürler MSC Aurelia

Gökhan Karakaş - Türkiye’de yaşanan deprem afeti sonrasında deniz yoluyla yardım getiren ilk gemilerden olan MSC Aurelia, İskenderun’dan ayrıldı. 16 Şubat’ta Napoli’den yola çıkarak İskenderun Limanı’na demirleyen MSC Aurelia, yerel yönetimler ve AFAD koordinasyonuyla depremzedeleri konuk etmişti. Deremzedelere konaklama imkanı sunan geminin helikopter pisti çocuklar için oyun alanına çevrilmişti. Gemide kalanların çadırkentler ile Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan gemisine yerleştirildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

20 Şubat’ta geldi

Dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firmalarından MSC’ye (Mediterranean Shipping Company) ait 148 metre uzunluğundaki MSC Aurelia, 20 Şubat’tan beri İskenderun limanında depremzedelere konaklama imkanı sunmuştu. Üç ay içinde binden fazla depremzedeye konaklama imkanı sunan gemi, MSC Vakfı tarafından toplanan tıbbi malzeme, pediatrik ilaçlar, gıda takviyeleri, hijyenik malzemeler, uzun ömürlü yiyecek-içecekler, giysi ve battaniyeleri de getirmişti. İtalyan şeflerin yaptığı yemekler depremzedelere sunulurken çoçukların açık alan ihtiyaçlarını karşılamak için helikopter pisti halı saha olarak düzenlenmişti.

Teşekkürler MSC Aurelia

Tören düzenlendi

Geçici de olsa depremzedelerin güvenli ve sıcak bir yuvaya ulaşmasını sağlayan gemi görevini tamamladı. Bağlı olduğu İskenderun Limanı’ndan ayrılmadan önce düzenlenen törende Kaptan Dumitru Rusu’ya teşekkür edildi. Kaptan Dumitru Rusu’ya deprem sürecindeki yardımları nedeniyle MSC Mersin Bölge Müdürü Uğur Tosuner ve Medlog Lojistik Mersin Bölge Müdürü Necati Mürşitoğlu plaket verdi. MSC Aurelia’nın tamir ve bakım için Yalova’daki bir tersaneye geldiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Teşekkürler MSC Aurelia