Gündem ‘Tevhid’ baskında ailelere adli ceza

‘Tevhid’ baskında ailelere adli ceza

27.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

DAEŞ’in eğitim kurumu gibi faaliyet gösteren Tevhid dergisi baskınının ardından, çocukların aileleri hakkında da yasal işlemler başlatıldı

‘Tevhid’ baskında  ailelere adli ceza

Ankara’da yaşları 4 ile 7 arasında değişen 60 çocuğa terör örgütü DAEŞ’in ideolojileri doğrultusunda eğitim verdiği iddia edilen “Tevhid” dergisine düzenlenen baskının ardından çocukların aileleri hakkında da yasal işlem başlatıldı. Çocuklar ailelerine teslim edilirken, ailelere ilişkin de adli cezaların uygulanacağı belirtildi. Derginin Etimesgut ilçesinde bulunan şubesinde örgütün ideolojileri hakkında eğitim gördükleri belirlenen çocukların burayı bir etüt merkezi gibi kullandıkları, aileleri tarafından günübirlik gönderildikleri ortaya çıktı.
Etüt merkezi gibi
Ankara’da üç gün önce terör örgütü DAEŞ’in sözde eğitim kurumu olduğu iddia edilen Tevhid dergisine gerçekleştirilen operasyonun ardından çocuklarını dergiye eğitime gönderen aileler hakkında adli işlem başlatıldı.
Bina içinde bulunan altı kişinin gözaltına alınmasının ardından örgütün ideolojileri doğrultusunda eğitim gördükleri öğrenilen çocukların ailelerine teslim edildiği belirtildi. Yaşları 4 ila 7 arasında değişen çocukların derginin Etimesgut ilçesinde bulunan şubesine aileleri tarafından günübirlik gönderildikleri, burada kendilerine etüt merkezi yapısında bir eğitim uygulandığı bildirildi. Çocukların dergide yatılı olarak kalmadıkları kaydedildi.
Geçtiğimiz aylarda DAEŞ üyeliğinden tutuklanarak cezaevine gönderilen “Ebu Hanzala” kod isimli Halis Bayancuk’un tutuklanmadan önce derginin aynı şubesinde gerçekleştireceği konferansa Ankara Valiliği tarafından izin çıkmamıştı.
Tehdit görüntüleri
Dergiye yakınlığıyla bilinen bir sosyal paylaşım sitesi tarafından Etimesgut Belediyesi logosunun da içinde bulunduğu “Ebu Hanzala 26 Şubat’ta Ankara’da” panolu paylaşım krize yol açmış, ancak site yöneticileri tarafından panonun fotoşop olduğu ifade edilmişti. Konferansın iptal edilmesinin ardından ise Bayancuk çekilen videoda yaptığı konuşmada çeşitli tehditlerde bulunmuştu.

VİDEOSUNU PAYLAŞTILAR
Dergiye ait Facebook hesabında bulunan Tevhid derslerinde önceki gün “Ebu Hanzala hoca ile eğitim soruları” adlı video görseli paylaşıldı. Daha önceden çekildiği anlaşılan videoda konuşan Ebu Hanzala kod ismini kullanan Halis Bayancuk, “Öğrenciler, öğretmenin merhametini suistimal ederse öğretmenin ne yapması gerekir” sorusuna cevap vererek değerlendirmelerde bulunuyor.