Gündem ‘Tiksindirme amaçlı yazdım’ savunması

‘Tiksindirme amaçlı yazdım’ savunması

30.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tartışma yaratan Zümrüt Apartmanı kitabının yazarı Abdullah Şevki “kirli gerçeklik akımı”nda mide bulandırıcı öykülere yer verildiğini belirterek kitabı bu kapsamda yazdığını öne sürdü...

‘Tiksindirme amaçlı yazdım’ savunması

Zümrüt Apartmanı adlı kitapta ‘pedofili’ ifadeler yer aldığı gerekçesiyle haklarında “müstehcenlik” suçundan soruşturma başlatılan yayınevi sahibi Alaattin Topçu ve kitabın yazarı Abdullah Şevki, dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şevki’nin ifadesinde ABD’de yer alan, “kirli gerçeklik akımı”yla savunma yaptığı öğrenildi. Bu akımda mide bulandırıcı, tiksindirici öyküler yazıldığını belirten Şevki, kendisinin de bu akım kapsamında bir öyküye kitabında yer verdiğini söyledi. 2013’te basılan kitaptan piyasaya 500 tane sürüldüğü, bunlardan şu an bir tane kaldığı kaydedildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kalan son kitaba da el konulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

‘Tiksindirme amaçlı’

Yayınevi sahibi Alaattin Topçu’nun ise ifadesinde, kitabın basımının yapıldığı tarihte kitabı ayrıntılı incelemediğini ve içeriğini hatırlamadığını dile getirdiği bildirildi. Abdullah Şevki’nin başka kitaplarını da yayımladıklarını ve bu zamana kadar hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını söyleyen Topçu’nun, “kirli gerçeklik akımı”nın toplumu pedofiliden tiksindirmeyi amaçladığını söylediği kaydedildi. Abdullah Şevki ve Alaattin Topçu, hakimlikteki sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Bu arada Türkiye Barolar Birliği de kitap ve yazarı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

‘Tiksindirme amaçlı yazdım’ savunması