Gündem Tina’nın dönüşüyle ‘sır’ çözülecek mi?

Tina’nın dönüşüyle ‘sır’ çözülecek mi?

31.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gönen’de yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg’in yanındaki köpeği ‘Tina’nın 74 gün sonra eve dönmesi, arama çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.

Tina’nın dönüşüyle ‘sır’ çözülecek mi

ÇİĞDEM YILMAZ- Memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesinde 17 Haziran’da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan ekonomist Korhan Berzeg’in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’nın 74 gün sonra Armutlu Mahallesi’ndeki eve dönmesi, Berzeg’i arama çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. 75 gündür aranan Berzeg’in, arama kurtarma çalışmalarına dün köpeği Tina da katıldı. Tina’nın 74 gün sonra sağlıklı ve bakımlı halde bulunması, köpeğin bölgedeki bir kişi tarafından alıkonulduğu şüphesini ortaya çıkarırken, Tina’nın nasıl beslendiğine yönelik tespitte bulunmak üzere kan ve dışkı örneğinin incelendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

TİNA İLE KEŞİF YAPILDI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Komando Timleri ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri tarafından dün sabah erken saatlerde, Tina ile kısıtlı bir bölgede kısa süreli bir keşif yapıldı.

Bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve köpek eğitim uzmanlarından alınacak tavsiyeler sonucunda Tina’nın da içinde yer alacağı bir yol haritası belirleneceği ve aramaların bu belirlenen noktalarda yapılacağı öğrenildi. Öte yandan bölgede daha önce arama kurtarma çalışması yapılmayan yerlerde de çalışma yapılacak. Tina’nın fotoğraflarını çeken ekipler, tasma üzerinde de inceleme yaptı. Tina’nın 28 Ağustos gecesi Armutlu Mahallesi’ne 5 kilometre mesafedeki Sarıköy Mahallesi’nde önceki sabah ise Armutlu Mahallesi’nde mahalleli tarafından görüldüğü öğrenildi. Köpeğin geçtiği güzergahın güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alınırken, görgü tanığı 5 kişi ifadelerine başvurulmak üzere jandarma komutanlığına çağırıldı. Aile de konuyla ilgili şu an bir açıklama yapmayacaklarını, avukatları aracılığıyla ilerleyen günlerde açıklama yapacakları söyledi.

Haberin Devamı

Tina, önceki gün köyde farklı kişiler tarafından görüldü. Tina’yı gören 5 kişinin dün ifadeleri alırken, sabah saat 8.00 gibi Tina’yı ilk görenleren biri olan Şükrüye Gülay, “Sabah yürüyüş yaparken gördüm ama köpeğin Korhan Bey’in köpeği olduğunu bilmiyordum. Sadece simsiyah olduğu için dikkatimi çekti. Köpek ile yüze geldim ve yüzünde kocaman bir korku ifadesi vardı. Sanki köpeği korkutmuş gibilerdi. Ben köpeğin ve Korhan Bey’in kaçırıldığını düşünüyorum. Köpek de bir şekilde kaçıranların ellerinden kaçıp kurtuldu” dedi.

Tina’nın dönüşüyle ‘sır’ çözülecek mi

Hülya Özkan

Tina’yı 8.30’da gördüğünü söyleyen Hülya Özkan da şunları dedi: “Tina, sabah bizim bahçeye girdi. Başta bir irkildim, kapkara bir şey bahçeye girdi ve korktum da çünkü bahçede kendi köpeğim de vardı. Tina, bahçeye kendi köpeğimiz için su koyduğumuz kaptan su içip bahçenin arka tarafına geçti oradan biraz oyalandıktan sonra yeniden bahçeden ayrıldı. Açıkçası yine gördüğüme şaşırdım. Büyük bir ihtimalle Tina ve Korhan Bey kaçırıldı. Eğer kaybolmuş olsalardı, Tina çoktan evi bulup gelmişti. Bir de kaybolduktan sonra köyün her köşesi didik didik arandı. Benim bahçemdeki su kuyusuna dahi baktılar.”

Haberin Devamı

KOMŞULARI DA SEVİNDİ

Armutlu Mahallesi muhtarı Hamit Erman da şunları söyledi: “Köpeği bir köylü görüp bana söyledi, fotoğrafını çekip Angela Hanım’a gönderdik, ‘Köpek benim’ deyince kolluğa haber verdik. Daha fazla konuşamam, vali bey yasakladı.” Tina’nın ortaya çıkmasına çiftin komşuları da sevindi. Bazı komşuları, Berzeg’in kaybolduğu günden bu yana alıkonulan Tina’nın kaçtığını ya da bırakıldığını düşünüyor.

DIŞKI VE KAN ALINDI

Gönen Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimliği tarafından savcılık talimatıyla Tina’dan dışkı ve kan alınıp incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ebru Yalçın, köpeğin kilo kaybı yaşamaması ve tüylerinin temiz olmasının ilginç olduğunu söyledi. Bu kadar sürede doğayla baş başa kalan köpeğin bu kadar bakımlı şekilde dönmesinin mümkün olmadığını söyleyen Yalçın, “Köpeğin bu kadar temiz şekilde geri dönmesi akıllara, ‘alıkonulmuş olması veya saklandığı yerden kaçması’ ihtimalini getiriyor” dedi.