Gündem Torunu için canını feda etti! Kadıköy'de kahreden anlar

Torunu için canını feda etti! Kadıköy'de kahreden anlar

10.02.2024 - 08:47 | Son Güncellenme:

Kadıköy’de tramvay hattına giren torununu kurtarmak isteyen yaşlı kadın, dengesini kaybedip düşerek seyir halindeki tramvayın altında kalıp öldü. Yaşlı kadının tramvayın altında kaldığı anların görüntüleri ortaya çıktı.

Olay, önceki akşam saatlerinde Bahariye Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 4 yaşındaki torunu Adem Ç. ile beraber cadde üzerinde yürüyen İlgün Kölege (64), bir anda tramvay yoluna giren torunu Adem Ç.'yi iterek son anda tramvayın altında kalmaktan kurtardı.

Haberin Devamı

Torununu kurtaran Kölege tramvayın altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından tramvayın altından çıkarılan kadın, sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kölege yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 4 yaşındaki torunu ise hafif yaralandı.

Torunu için canını feda etti Kadıköyde kahreden anlar

TRAMVAY SÜRÜCÜSÜ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerinde çalışma yaptı. Konuyla ilgili çalışma başlatan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tramvay sürücüsü K.T.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheli sürücü emniyetteki işlemlerinin ardından taksirle öldürme suçundan adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Torunu için canını feda etti Kadıköyde kahreden anlar

KAZA ANI KAMERADA

Torununu kurtarmak isterken tramvayın altında kalan 64 yaşındaki İlgün Kölege hayatını kaybetmişti. Kaza anına dair görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde tramvay yoluna giren torununu iterek kurtaran babaannenin tramvayın altında kaldığı görülüyor.

Torunu için canını feda etti Kadıköyde kahreden anlar

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İlgün Kölege için bugün Kadıköy Zühtüpaşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye ailesi, sevenleri ve arkadaşları katıldı. Dua ve helallik alındı. Kölege, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Küçükyalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eşi Mehmet Kölege, "Çok üzgünüm, olmayacak bir şey oldu. Kadıköy"de yaşamadığımız bir şey yaşadık. Söyleyecek bir şey yok, kelimeler yetersiz kalıyor" dedi. Cenazeye katılan mahalle Muhtarı Serap Tuncer ise "Elim bir trafik kazasında kaybettik. Çok üzgünüz. Torunu ile birlikte alışverişe gitmiş. Çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz bir komşumuzdu" diye konuştu.

TRAMVAY SÜRÜCÜSÜ SERBEST KALDI

Adliyeye sevk edilen tramvay sürücüsünün adli kontrol şartıyla serbest kaldığı öğrenildi.