Gündem ‘Tosuncuk’un ortağı değil danışmanıymış

‘Tosuncuk’un ortağı değil danışmanıymış

11.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çiftlikbank kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Aydın’ın kara kutusu olduğu ileri sürülen Kaya ifadesinde ortaklık suçlamalarını reddetti. Uruguay’da Aydın ve ailesine danışmanlık yaptığını öne süren Kaya, “Bu işlerde de komisyon adı altında 537 bin dolar para aldım. Çiftlikbank ile ilgi ve alakam yok” dedi.

‘Tosuncuk’un ortağı değil danışmanıymış

Ferit Zengin / İSTANBUL - Milyonlarca liralık dolandırıcılık suçlamasıyla cezaevinde bulunan Çiftlikbank kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın kara kutusu olduğu ileri sürülen Osman Naim Kaya ifadesinde ortaklık suçlamalarını reddetti. Tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilen Kaya ifadesinde “Uruguay’a gelen Mehmet Aydın ve ailesine danışmanlık yaptım. Araç, ev alım işlerinde aracılık ettim. Bu işlerde de komisyon adı altında Mehmet Aydın’dan yaklaşık 537 bin dolar para aldım. Çiftlikbank ile herhangi bir ilgi ve alakam yok” dedi.

Haberin Devamı

“Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın Uruguay’daki sağ kolu olarak bilinen Kaya, cumartesi günü Brezilya’nın Sao Paulo şehrinden havalanan tarifeli uçakla İstanbul Havalimanı’na getirilmişti. “Çiftlikbank Davası”nın kilit isimlerinden olan Kaya, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülmüştü. Hakkında, çeşitli suçlardan toplam 75 bin 620 yıl hapis cezası istenen Kaya’nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

‘ORTAKLIĞIM YOK’

Alınan bilgilere göre Kaya ifadesinde, “Mehmet Aydın ile sosyal medya üzerinden tanıştım, daha önce tanışıklığımız yoktu. Uruguay’a gelen Mehmet Aydın ve ailesine danışmanlık yaptım. Araç, ev alım işlerinde aracılık ettim. Bu işlerde de ‘komisyon’ adı altında Mehmet Aydın’dan yaklaşık 537 bin dolar para aldım. Çiftlikbank ile herhangi bir ilgi ve alakam yok. Çiftlikbank kurulduğu tarihte Uruguay’daydım. Bitcoin cihazlarını bilmiyordum, alakam yoktu. Mehmet Aydın’ın insanları dolandırdığı paralarla alakalı bilgim yok. Paraguay ülkesine hiç gitmedim. Pabipark ve başka herhangi bir şirkette Mehmet Aydın ile ortaklığım yok, suçlamaları kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Kaya, tutuklanarak cezaevine gönderildi.