Gündem Trabzon’da hoparlörle ‘dereden uzak durun’ anonsları yapıldı

Trabzon’da hoparlörle ‘dereden uzak durun’ anonsları yapıldı

16.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri başta olmak üzere bir süredir süren sağanak yağışlar dün Trabzon ve çevresinde etkili oldu.

Trabzon’da hoparlörle ‘dereden uzak durun’ anonsları yapıldı

Trabzon’da önceki gün gece saatlerinde başlayan sağanak, dün sabah saatlerinde etkisini artırdı. Sürmene ilçesinde Manahoz Deresi’nin su seviyesi ve debisi yükseldi. İlçedeki hidroelektrik santrallerine ait hoparlörden, siren eşliğinde dereden uzak durulması gerektiği anonsu yapıldı. Trabzon-Gümüşhane kara yolu da heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Yamaçtan kopup yola akan toprak, ağaç ve taşların temizlenmesi için kara yolları ve belediye ekipleri, çalışma başlattı. Bir saatlik çalışmayla yol, yeniden ulaşıma açıldı.

Haberin Devamı

Vakfıkebir ilçesinin yüksek rakımlı mahallelerinde de taşkın ve heyelan meydana geldi. Taşkın sonucu tali yollarda su birikintileri oluştu. Fol Deresi’nde de su seviyesi yükseldi. Belediye hoparlöründen, belirli aralıklarda anonslar yapıldı. Maçka ilçesinde sele evde yakalanan yaşlı çift o anları anlattı. Evinde ve bahçesinde maddi hasarın oluştuğunu belirten Mehmet Pervan, “Sesler gelmeye başladı. Kapıya çıktım. Bir baktım taşlar geliyor. Kaçtık evin dışına çıktık” dedi.Büyük felaket atlattıklarını dile getiren Halise Pervan ise “Sabah kapıyı açtık sel iki taraftan da geliyordu. Eşimle merdivene çıktık. Telefon ile haber verdik. Arkadaşlar gelip bizi kurtardı” diye konuştu.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde de yamaçtan kopan kaya parçaları minibüse çarptı. Olayda sürücü Çağlayan Tozlu yara almazken, araçta maddi hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

AFAD’dan ‘turuncu kod’lu uyarı

AFAD turuncu kod ile uyarıda bulundu. AFAD’ın sosyal medya hesabındaki paylaşımda, “Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli; Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” denildi.