Gündem Trakya kar altında

Trakya kar altında

28.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Trakya’da önceki gün başlayan kar yağışı dün de aralıklarla sürdü. Okulların tatil edildiği Edirne’de çocuklar yolları buz pistine çevirdi.

Trakya kar altında

Kırklareli’nde ise 39 köy yolu ulaşıma kapandı. Edirne’de önceki gün başlayan kar yağışı dün kent merkezinde etkisini yitirdi, yüksek kesimlerde ise etkili oldu. Dün okulların tatil edildiği kentte sabaha karşı etkili olan ayaz yollarda buzlanmaya neden oldu. 7 köy kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü son 24 saatte kentte metrekareye yaklaşık 17.8 kilogram yağış düştüğünü, yağışın bugün de devam edeceğini açıkladı. Beyaz örtü Edirne’de hem gece hem de gündüz kartpostallık görüntüler oluşturdu. Selimiye Camisi, Meriç Nehri üzerindeki tarihi Meriç Köprüsü, Tunca Nehri üzerindeki Tunca Köprüsü ve Adalet Kasrı çevresi kar ile ayrı bir güzelliğe kavuştu.

Haberin Devamı

Yollar pist oldu

Okulların tatil olmasını fırsat bilip dışarı çıkarak karla oynayan çocuklar, ise soğuğa aldırış etmeden gönüllerince eğlendi. Bazı çocuklar kar topu oynarken, bazıları da kızakla kaydı. Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki çocuklar da karla kaplanan yokuşu kızak pistine çevirdi. Leğen, poşet gibi malzemelerle yokuştan kayan çocuklar, kar tatilinin keyfini çıkardı.
Kırklareli’de ise kar yağışı Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapıs yolu ile Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde yoğun şekilde etkili oldu. Kar kalınlığı Dereköy Sınır Kapısında 15, Kofçaz ilçesinde 60, Demirköy’ün Mahyatepe mevkiinde 80 santimetreye ulaştı. 39 köy yolu ulaşıma kapandı.

Trakya kar altında

İstanbul’a da yağdı

Edirne ve Trakya’da devam eden kar yağışı dün İstanbul’da da etkili oldu. Kağıthane, Beşiktaş, Başakşehir, Çatalca, Beykoz, Çekmeköy ve Zeytinburnu’nda kar yağışı görülürken, Kadıköy ve Üsküdar’da da karla karışık yağmur yağdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman, “Kar yağışı akşam kesilecek. Yarın gün boyu yağmur yağacak. Akşamdann itibaren de havanın birden soğumasıyla karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Sıcaklığın eksi 2’ye kadar düşmesi bekleniyor. Kar yarın İstanbul’u terk edecek. Ancak yarın ve cuma günü don olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Trakya kar altında
Avrupa’yı vurdu

Avrupa genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve don, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Rusya aşırı soğuklarla boğuşuyor. Bulgaristan’da yoğun kar yağışı yüzünden Rusçuk kentinde okullarda tatil edildi. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Yunanistan’da, şiddetli yağmur ve yoğun kar nedeniyle Kalambaka ilinde acil durum ilan edildi. Belçika eksi 10, İsveç eksi 15 dereceyi görürk en, kar ve buzlanma sebebiyle birçok bölgede okullar tatil edildi.