Gündem Trakya’nın incisi: İğneada

Trakya’nın incisi: İğneada

28.04.2018 - 14:19 | Son Güncellenme:

İğneada, Kırklareli’de bulunan keşfedilmeyi hak eden doğa harikası bir yerdir. İğneada’da Longoz Ormanı, manzarası ile adeta bir görsel şölen yeridir. Burası küçük ama sakin, dinlendirici, kendinizle baş başa kalabileceğiniz, ruhunuzu dinlendirebileceğiniz tertemiz denizi ile harika bir bölgedir.

Trakya’nın incisi: İğneada

Bu arada Türkiye'nin en uzun sahiline sahiptir. İğneada; deniz keyfi, gölde balıkçılık keyfi, uzun yürüyüş imkânı, ormanda tertemiz hava, eşi benzeri olmayan fotoğraf kareleri demektir. Buranın nüfusu sadece 2500 kişidir. Halkının geçim kaynağı da balıkçılıktır. Turizm açısından da pansiyonculuk sektörü gelişim kaydetmiştir. Doğal sebze ve meyveler ve yöresel yemekler denilince bir numaradır. Bol oksijen almak, hem vücudun hem de ruhun dinlenmesi için fevkalade bir tercih olduğu da söylenmeden geçilmez.

Haberin Devamı

İğneada hakkında

İğneada’nın özellikleri; dünyada eşine rastlanmayan Longoz Ormanlarıyla kaplı olması, kampçılar için ideal bir milli parka sahip olması, 22 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olması, İstanbul'dan sadece 3 saatlik bir uzaklıkta olması, pansiyon ve balıkçılık keyfinin doyasıya yaşanmasıdır.

İğneada’da balıkçılık

İğneada’da tabiat ve doğada bozulma yaşanmadığından ormanı, deresi ve gölleri ile hâlâ eşsizdir. Tatlı su levreği ve al benekli alabalık gibi çeşitli balıklara sahiptir. Burası bir balıkçı limanı olduğundan bu çeşitlilik burayı farklı kılar. İğneada bu çeşitliliğe rağmen büyük bir dikkatle de korunmaktadır. Belirlenen zaman dilimleri dışında balık avcılığı kesinlikle yasaktır.

Haberin Devamı


1- İğneada cennetten bir köşe olarak tarif edilen yerlerdendir.


2- İğneada doğası, muhteşem havası, tertemiz sahili ile her mevsim kaçılabilecek bir tatil noktasıdır.


3- İğneada denildiğinde 22 km’lik en uzun sahil özelliği akla gelir.


4- İğneada Longoz Ormanları ile kaplı eşi benzeri olmayan bir özelliğe sahiptir.

İğneada gezilecek yerler

İğneada gezip görülesi yerler açısından son derece zengindir. Özellikle İstanbullular için kısa tatiller açısından uygundur. Longoz Ormanları Milli Parkı, Kıyıköy Turu, Beğendik Köyü, Limanköy, İğneada Feneri, İğneada Sahili mutlaka görülmesi gereken yerlerindendir. Doğa açısından orman, göl ve ağaçlarla bir karşılama sunan İğneada'da kumsalda yürüyüşler yapılabilir, spor yapılabilir. Botanik turlar için uygun bir beldedir. İğneada ziyaretleri için en güzel zaman diliminin sonbahar mevsimi olduğu söylenebilir.