Gündem TSK’dan DAEŞ’e harekât hazırlığı

TSK’dan DAEŞ’e harekât hazırlığı

02.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan görüşmede, Türkiye’nin Suriye’de terör örgütü DAEŞ’e yönelik operasyonlara katılması konusunda görüş birliğine varılmıştı. Bu görüşme sonrası da Türk Silahlı Kuvvetleri de (TSK) harekât hazırlığına başladı.

TSK’dan DAEŞ’e harekât hazırlığı

ÖSO’ya uyarılar

Haberin Devamı

Menbiç’in batısında yer alan El Bab’a bağlı Arimah kasabası ve çevresine konuşlanarak Menbiç kent merkezine girme hazırlığı yapan Rus destekli Suriye ordusu kentin dışında konuşlanan ABD liderliğindeki koalisyon güçlerince durdurulmuştu. Milliyet’in bölgedeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Esad’a bağlı güçlerin kente doğru ilerlemesinin önüne set çeken koalisyon güçleriyle Suriye ordusu arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. ABD güçlerinin alarm durumuna geçmesi üzerine Esad yönetimine bağlı askeri güçler ilerleyişini durdurdu. Menbiç sınır hattına konuşlanan ÖSO güçlerinin belirli aralıklarla terör örgütü mevzilerini nokta atışları ile vurması sonrası koalisyon güçlerine ait helikopterler de Menbiç kent merkezi ve çevresinde uçuş gerçekleştirdi. Sınırda talimat dışı hareketlerin önüne geçilmesi için ÖSO güçlerine, “Emir komuta doğrultusunda hareket edin” uyarısı yapıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

DAEŞ’i de vuracak

TSK’nın terör örgütü DAEŞ’in bulunduğu bölgelere harekat hazırlığı da başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “DAEŞ mücadelesinde TSK bir görev, sorumluluk almış, vazife üstlenmiştir. Bunu da önümüzdeki günlerde etkili bir şekilde yerine getireceğiz” açıklaması, harekatın kısa sürede başlayacağı mesajını içerdiği ileri sürüldü. TSK’nın Irak sınır hattında yer alan Deyr ez Zor ve Hecin bölgesinde bulunan DAEŞ’in bitirilmesine yönelik etkili hava harekâtları gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu kapsamda Ankara, ABD ve Rusya ile çok yönlü diploması yürütüyor. Erdoğan’ın Rusya lideri Vladimir Putin’le, ardından ABD yönetimi ile yapılacak görüşmelerde bu hava harekâtlarına ilişkin detayların ele alınması bekleniyor. Bölgeye yönelik etkili hava operasyonlar için Rusya ve ABD’den hava sahalarını açmaları istenecek. Görüşmelerde, TSK’nın bölgeye kara operasyonu gerçekleştirmesine yönelik çalışmalara devam edileceği bildirildi.