Gündem ‘TSK insani yardım ve tahliye için göreve hazır’

‘TSK insani yardım ve tahliye için göreve hazır’

03.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, İsrail saldırılarının ardından Gazze’ye yönelik yardım faaliyetlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının çalışmalarına ilişkin soru üzerine “Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” diye konuştu.

‘TSK insani yardım ve tahliye için göreve hazır’

AYDIN HASAN/ANKARA- Yetkililer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem tahliye hem de sağlık desteği konusundaki tecrübelerine dikkati çekerek, yardım çalışmalarının gerçekleştirilmesinde en önemli unsurun bölgedeki ortamın uygunluğu olduğuna dikkati çekti.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk de Koca Yusuf olarak adlandırılan A400M nakliye uçaklarının geliştirilmesi projesiyle ilgili de bilgi verdi. Aktürk, “Yardım faaliyetleri, tahliye operasyonları, askerî harekâtlar, personel ve malzeme nakli ile afetlerde hava köprüsü oluşturma gibi geniş bir çerçevede kullanılan A400M uçaklarımızın; Bakanlığımıza bağlı ASFAT ana yükleniciliğinde yürütülen A400M Retrofit Projesi kapsamında işlemleri tamamlanan 5’inci uçağımız 27 Ekim’de Hava Kuvvetlerimize teslim edilmiştir” dedi.