Gündem Tüm çabamız Alatlılar yetiştirebilmek için

Tüm çabamız Alatlılar yetiştirebilmek için

11.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Altındağ Belediyesi ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen, “Bilimde Kadın ve Kız Çocukları” etkinliği ile Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi’nin açılış programına katıldı.

Tüm çabamız Alatlılar yetiştirebilmek için

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ - Konuşmasında tarihte başarıları ile adlarından söz ettiren bilim kadınlarına dikkat çeken Emine Erdoğan, “Karadeliğin ilk fotoğrafını çeken, pilsiz çalışan kalp pili üreten, kansere alternatif tedavi yöntemleri geliştiren Türk bilim kadınları, tüm dünyaya ilham olmaktadır. Bugün gururla ifade ediyorum ki kız çocuklarımız, ‘büyüyünce ne olacaksın’ sorusuna, ‘mucit, astronot, uçak tasarımcısı, yazılım mühendisi’ cevaplarını verdiği bir Türkiye var. Milli ve manevi değerlerinden beslenerek, ilmini, ülkesinin ve insanlığın yararına kullanmaya gönüllü, vicdanı da zekası gibi güçlü bir TEKNOFEST gençliğimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm çabamız, çocuklarımızın elinden tutarak, hayallerine giden yoldaki engelleri kaldırmak içindir. Tarihimizden aldıkları ilmi mirastan kopmadan bugünün dünyasının ilerlemelerine vicdanlı bir akıl ile öncülük etmelerini sağlamak içindir. Tıpkı, bu merkezin adını aldığı, ülkemizin en önemli değerlerinden birisi olan Alev Alatlılar yetiştirebilmek içindir. Kendisi haktan beslenen bir vicdan ile güçlü bir aklı birleştirmiş, birikimini bu topraklardan edinip, yine bu topraklara ekmiş çok kıymetli bir dava insanıydı.”

Bakan Kacır: Onlarla yürüyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da bilimde kadının rolünün kalkınma yolculuğunun anahtarı olacağını vurgulayarak, “Türkiye olarak, kadın bilim insanlarımızın değerini biliyor, bilim ve teknoloji yolculuğumuzda onlarla yürüyoruz” dedi. Bakan Kacır, TEKNOFEST’i düzenledikleri ilk yıl olan sadece yüzde 17 olan kadın yarışmacı oranının, 2023’te yüzde 40’a ulaştığını söyledi.