Gündem Turgut Altınok: 31 Mart’tan sonra PTT çalışanları pasolarına geri dönecek

Turgut Altınok: 31 Mart’tan sonra PTT çalışanları pasolarına geri dönecek

08.03.2024 - 10:40 | Son Güncellenme:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "31 Mart’tan sonra PTT çalışanları pasolarına geri dönecek. PTT personelimiz eskiden olduğu gibi ücretsiz otobüs hizmetinden yararlanacak" dedi.

Turgut Altınok: 31 Mart’tan sonra PTT çalışanları pasolarına geri dönecek

Turgut Altınok, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü’nde (PTT) çalışan kadın personele karanfil hediye etti. Altınok, kadınların her alanda var olduğunun altını çizerek, "Var oluşumuzda, milli mücadelede yer alan şerife bacılarla, nice yiğit kadınlarımızın verdiği mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti yeniden küllerinden doğmuştur. Bütün bu kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Yaralarımızı sarıp bugünlerimize gelmemizde bu yiğit Anadolu kadınlarımızın çok büyük emekleri var. Milli mücadelemizi başlatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün milli mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Turgut Altınok: 31 Mart’tan sonra PTT çalışanları pasolarına geri dönecek

Daha önce PTT çalışanlarının belediye otobüslerini ücretsiz kullandığı ‘paso’ uygulamasını da tekrar hayata geçireceklerini söyleyen Altınok, "Türkiye’nin en pahalı ulaşımı Ankara’da. 31 Mart’tan sonra PTT çalışanları pasolarına geri dönecek. PTT personelimiz eskiden olduğu gibi ücretsiz otobüs hizmetinden yararlanacak" dedi.

Turgut Altınok: 31 Mart’tan sonra PTT çalışanları pasolarına geri dönecek

'ŞİRKET OLSAYDI BATMIŞTI'

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası’nı ziyaret ederek, üyelerle bir araya geldi. Ankara'nın son 5 yılda geriye gittiğini ifade eden Altınok, "Borç batağında olan bir belediye var. Bütün bütçeler, rakamlar elimizde. 5 yılda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin harcadığı bütçe 300 milyar liradır. Bu paranın yüzde 90'ı da hükümetimizden geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, bir şirketin başına otursaydı şirketi batırmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi eğer bir şirket olsaydı, batmıştı. 5 yılda minnacık bütçeyle daha çok iş yaptık. Keçiören Belediyesi'ni borçla aldık, kasasında para olan belediye bırakıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

30 BİN TL MAZOT DESTEĞİ

Altınok, minibüs esnafına yönelik vaatlerini anlatarak, "Minibüs esnafı 5 yılda fakirleşti. En büyük gideriniz akaryakıt ve yedek parça. Ayda 100 bin TL'yi buluyor. Bu maliyetleri azaltmak lazım. ÖTV indirimi için elimizden geleni yapacağız. Bunu yaparsak zaten elektrikli minibüs alırsınız. Ayda 30 bin TL mazot desteği vereceğiz. Öyle seçim sözü değil. Altınok, söz verdiğini yapar. Sözü de bir, özü de bir. 100 söz verip 90'ını yapmamış. Yapacağımız hizmetlerle Ankara'daki ulaşım hızlanacak. Enflasyon ve faiz düşecek. Krediyle araba alacak. Belki Ankara trafiğine çıkan araç sayısı 800 bini bulacak. 'Ben yol yapmadım' diyor. Sen kasabaya mı adaysın? Burası Türkiye'nin merkezi, vitrini ve vizyonu. Ankara trafiği gerekli çalışmalar yapılmazsa 2-3 yıl sonra herkes 'Yandım anam türküsü' çalacak. İstanbul trafiğinden daha çekilmez bir çile haline gelecek. Ankara'nın buna izin vereceğine inanmıyorum. Sahte anketlere inanmayın. Sokağın nabzı 'Altınok' diyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'SALTANAT DÖNEMİ BİTECEK'

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borç batağında olduğunu öne süren Altınok, "Ankara’daki saltanat, israf, rüşvet dönemi bitecek. Seçim kampanyasına harcanan para 2,5 milyar lira. Bu para nereden geldi? Burada kaçak bir kayıp var. Parayı veren babasının hayrına vermiyor. Bu parayı isteyecek sonunda. Ankara Büyükşehir Belediyesi şu an borç batağındadır. Kar eden şirketler bile zararda" dedi.

Altınok, Minibüsçüler Esnaf Odası'nın ardından Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası'nı da ziyaret etti.