Gündem Türk bayraklı pitbull tepkisine dava

Türk bayraklı pitbull tepkisine dava

21.04.2011 - 11:56 | Son Güncellenme:

Bodrum'da yaşayan hayvanse-ver facebook sayfasındaki bu fotoğraf yüzünden...

Türk bayraklı pitbull tepkisine dava

ABD’den yıllar önce Muğla’nın Bodum İlçesi’ne gelip yerleşen ve mahkeme kararıyla ölen eşinin adını alan 65 yaşındaki hayvansever Muhteşem Demirağ, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında Türk bayrağı üzerine çizilmiş hedef içindeki yavru köpek figürü koyduğu gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Haberin Devamı

Amerikalı moda tasırımcısı Rose Mary Taramantona, 1983 yılında tatil için geldiği Türkiye’de sinema sanatçısı Muhteşem Demirağ ile tanışıp, arkadaş oldu. Bu arkadaşlık 13 yıl sonra nikah masasına taşındı. Evliliğin ardından Bodrum’un Yalıkavak Beldesi’ne yerleşen Taramantona’nın, eşi 5 yıl önce öldü. Taramantona, eşinin ölümünden sonra da Türkiye’de yaşamaya devam etti. Taramantona, 3 yıl önce Türk vatandaşlığına geçip, ölen eşini adını aldı.

Moda tasarımcısı Muhteşem Demirağ, Bodrum Hayvan Hakları Derneği ile kurucusu olduğu Yalıkavak Sahipsiz Hayvanlar Grubu adına kermes ve çeşitli etkinlikler yaparak para topladı. Demirağ, toplanın bu paraları sokak hayvanları için harcadı.

"HAKARET KASTIM YOKTU"

Haberin Devamı

15 yıldır Türkiye’de yaşayan Muhteşem Demirağ, geçtiğimiz günlerde Pitbull Yasası’nı proteto etmek için sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında paylaştığı Türk bayrağı üzerine çizilmiş hedef içindeki yavru ’Pitbull’ cinsi köpek figürü başına iş açtı.

Gelen bir şikayet üzerine Bodrum Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Demirağ’ın, soruşturma kapsamında savcılıkta verdiği ifadede, 28 yıldır Türkiye’de yaşadığını ve burayı vatanı gördüğünü söyledi. Köpekleri ve sokak hayvanlarını çok sevdiğini söyleyen Muhteşem Demirağ, "Olay tarihinde de pitbull cinsi köpeklerin protestosu söz konusu idi. Ben de bu köpeklerin aslında yırtıcı olmadığını sadece sahiplerinin kötü yetiştirici olduğunu belirtmek amacıyla facebook sayfama o amblemi ekledim. Sayfada bulunan resimlerde de hedef çizgilerinin içinde bir tane pitbul yavru köpeği vardı. Üzerinde simge olarak Türkiye bayrağı bulunuyordu. Buradaki amacım Türkiye’de pitbull köpeklerinin hedef olmamasını anlatmak ve bunu paylaşmaktı. Başka bir suç işleme veya bayrağımıza hakaret etme kastım yoktu. Zaten bu amblem de bana başkalarından gelmiş, yüzlerce hayvansever bu amblemi paylaşmıştı ama kimsenin hakkında dava açıldığını duymadım" dedi.

Muhteşem Demirağ’ın ifade verirken çalan telefonun melodisinin at kişnemesi şeklinde olduğuna da tutanakta yer verildi.

Haberin Devamı

DAVA AÇILDI

Soruşturmanın ardından Demirağ hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 300’üncü maddesi 1’inci fıkrası gereğince 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle Bodrum 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Muhteşem Demirağ, önümüzdeki ay ilk kez hakim karşısına çıkacak.