Gündem Türkiye’de insanların zihniyetini değiştirdi

Türkiye’de insanların zihniyetini değiştirdi

18.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ahmet Özal, “Babama ‘Türkiye’de yaptığın en büyük hizmet nedir?’ diye sordum. ‘İnsanların zihniyetini değiştirdim’ cevabını verdi” dedi

Türkiye’de insanların zihniyetini değiştirdi

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 18. yılında Topkapı’daki Anıt Mezar’da düzenlenen törenle anıldı. Turgut Özal’ın anma törenine eşi Semra Özal, oğulları Ahmet ve Efe Özal, gelini Sinem Özal, torunları Merve Atasagun, Serra Özal, Uğur Ekren, Turgut Özal, Naz Özal, Cumhurbaşkanlığı adına Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.
Saygı duruşuyla başlayan törende, Cumhurbaşkanlığı adına Büyükelçi Karslıoğlu anıta çelenk bıraktı.
Özal’ın oğlu Ahmet Özal sorular üzeruine, babası Özal’ın vefatı üzerinden 18 geçmesine rağmen hala her yerde Turgut Özal’ın konuşulduğunu belirtti.

Kıymeti daha iyi anlaşılıyor
Türkiye’nin gelişmesiyle ilgili her şeyin başlangıç noktasının 1980’li yıllar olduğunun konuşulmaya devam edileceğini söyleyen Ahmet Özal, “İnşallah her geçen yıl kıymetinin daha da iyi anlaşılacağına inanıyorum. Yaptığı devrimler o yıllarda çok anlaşılmıyordu ama şu anda anlaşılmaya başlandı” dedi.
Ahmet Özal, “Turgut Özal’ın size bıraktığı miras neydi?” sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Rahmetliye vefatından altı ay önce, ‘Türkiye’de senin yaptığın en büyük hizmet nedir?’ diye sormuştum. ‘Benim yaptığım en büyük icraat Türkiye’de insanların zihniyetini değiştirdim. Düşünmeyi, çalışmayı, yaşamayı değiştirdim.’ Doğrudur. İnsanların zihniyeti değiştiği için Türkiye bu kadar hızlı kalkındı.”
Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek de Turgut Özal sayesinde Türkiye’nin çağı yakaladığını ve bilgi çağına geçtiğini belirten Zeybek, Turgut Özal’ın Türk tarihindeki mümtaz yerini aldığını söyledi.
Özal, Ankara’da Kocatepe Camisi’nde okunan mevlitle de anıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de insanların zihniyetini değiştirdi

Efe ve Sinem Özal çitinin kızı Serra da dedesi için düzenlenen törene getirildi.
Serra sempatik hareketleriyle dikkati çekti.

Türkiye’de insanların zihniyetini değiştirdi

İstanbul Topkapı’da bulunan Anıtmezar’daki törende Turgut Özal’ın mezarına çelenk konuldu, Özal ailesinin taziyeleri kabul etti, Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.


Gül: Köklü dönüşümler yaptı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 18. ölüm yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayımladılar. Gül mesajında, “Turgut Özal, fikirleri, hamleleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişimlerin ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesine öncülük etmiş, demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli rol üstlenmiştir” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında, “Yakın tarihimizin en önemli siyasetçilerinden biri olan Turgut Özal, Türkiye’nin kalkınmasına, gelişmesine, dünyaya açılmasına öncülük etmiş, demokratikleşme ve özgürleşme yolunda tarihi adımlar atmıştır. Merhum Özal, adeta bir zihniyet devrimi gerçekleştirmiş; yaptığı hizmetlerle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir” ifadelerine yer verdi.
ANKARA Milliyet